Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce e bine să mănânci ceapă roșie. Ce efect are asupra celulelor canceroase!

De ce e bine să mănânci ceapă roșie. Ce efect are asupra celulelor canceroase!

De ce e bine să mănânci ceapă roșie. Ce efect are asupra celulelor canceroase!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
09 Iun 2017   •   14:47

Consumul de ceapa rosie poate ajuta la combaterea cancerului, sugerează noi cercetări științifice. Leguma gustoasă, folosită în mod frecvent în bucătăria mediteraneană, este plină de compuși puternici care ajută la distrugerea tumorilor, scrie Daily Mail. 

Antocianii, responsabili pentru colorarea acestei legume, ar avea rol în inhibarea răspândirii bolii, în timp ce quercetina are un rol important în micșorarea masei canceroase.

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Guelph susțin însă că orice tip ce ceapă este eficient în combaterea celulelor canceroase.

”Ceapa, indiferent de culoare, activeaza căi care fac nefavorabilă dezvoltarea celulelor canceroase, ceea ce poate duce, în final, la moartea lor. E adevărat însă că ceapa roșie, cu cea mai întunecată culoare, ar avea cea mai mare putere de luptă împotriva cancerului", susține autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

×
Subiecte în articol: celule canceroase
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close