Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce e bine să mănânci ceapă roșie. Ce efect are asupra celulelor canceroase!

De ce e bine să mănânci ceapă roșie. Ce efect are asupra celulelor canceroase!

<1 minut de citit Publicat la 14:47 09 Iun 2017 Modificat la 14:47 09 Iun 2017
o_1bi6as619k7o1t1lcq61v1i18rd8.jpg
Foto: pixabay.com

Consumul de ceapa rosie poate ajuta la combaterea cancerului, sugerează noi cercetări științifice. Leguma gustoasă, folosită în mod frecvent în bucătăria mediteraneană, este plină de compuși puternici care ajută la distrugerea tumorilor, scrie Daily Mail. 

Antocianii, responsabili pentru colorarea acestei legume, ar avea rol în inhibarea răspândirii bolii, în timp ce quercetina are un rol important în micșorarea masei canceroase.

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Guelph susțin însă că orice tip ce ceapă este eficient în combaterea celulelor canceroase.

”Ceapa, indiferent de culoare, activeaza căi care fac nefavorabilă dezvoltarea celulelor canceroase, ceea ce poate duce, în final, la moartea lor. E adevărat însă că ceapa roșie, cu cea mai întunecată culoare, ar avea cea mai mare putere de luptă împotriva cancerului", susține autorul studiului, Abdulmonem Murayyan.

Ştiri video recomandate
×
Etichete: celule canceroase

Fanatik

Antena Sport

Observator News

Parteneri
x close