Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă De ce îngraşă băuturile dietetice? 3 motive enunţate şi explicate de specialişti

De ce îngraşă băuturile dietetice? 3 motive enunţate şi explicate de specialişti

De ce îngraşă băuturile dietetice? 3 motive enunţate şi explicate de specialişti
Sursa foto: Foto: .foodrenegade.com
21 Sep 2015   •   23:26

Dacă optezi pentru varianta “light” a sucurilor de la raft în speranţa că nu te vei îngraşa, veştile cercetătorilor sunt proaste. Deşi au zero calorii, un studiu clinic american, efectuat la scară largă a descoperit o legătură strânsă şi directă între folosirea îndulcitorilor artificiali şi creşterea în greutate.

Mai precis, cei care beau cea mai mare cantitate de sucuri dietetice sunt şi cei mai graşi! Iar aceasta indiferent de ce îndulcitor artificial a fost folosit, aspartam, ciclamat sau altceva!

Explicaţiile oamenilor de ştiinţă:

1. “Cauzalitatea inversă”
Nu sunt gras pentru că beau sucuri dietetice, ci beau sucuri dietetice pentru că sunt gras. Opţiunea pentru sucuri dietetice aparţine de cele mai multe ori obezilor şi supraponderalilor, persoanele cu greutate normală nu prea cumpără sucuri dietetice sau le consumă doar ocazional!

2. “Supracompensarea pentru reducerea calorică preconizată”
Este o denumire cam pretenţioasă, dar explicaţia este simplă: cei care consumă băuturi cu îndulcitori artificiali ajung să mănânce mai mult. De ce? Cred că pot mânca mai multă mâncare compensând caloriile “evitate” prin sucurile dietetice.
Continuarea pe eva.ro

×
Subiecte în articol: studiu calorii
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close