Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Efectele nocive ale statului îndelung pe scaun

Efectele nocive ale statului îndelung pe scaun

Efectele nocive ale statului îndelung pe scaun
28 Oct 2016   •   14:07

Ești una dintre persoanele care petrec întreaga zi stând pe scaun? Dacă da, atunci aveți toate motivele să fiți îngrijorate, deoarece rezultatele unor studii spun că statul îndelungat în același loc poate avea efecte negative asupra sănătății.

Dacă ai un job care implică statul pe scaun la birou în fața unui calculator, atunci petreci câteva ore pe zi stând. De asemenea, se pot confrunta cu probleme serioase de sănătate și persoanele care iubesc să lenevească mult timp în pat.

Au fost făcute mai multe cercetări, în special pentru persoanele care petrec multe ore pe zi stând pe scaun. Autorii studiilor au ajuns la concluzia că timpul este mult prea mare,și este recomandat ca la fiecare 30 de minute să ne ridicăm și să facem o scurtă plimbare, să luăm o pauză de la ceea ce lucrăm pentru că, astfel, se relaxează și creierul.
Iată la ce este expus corpul atunci când se stă prea mult timp pe scaun:

Duce la îngrășare

Un studiu a arătat că persoanele care stau pe scaun fără a se ridica mai multe ore, sunt predispuse la îngrășare. Acest lucru se întâmplă deoarece metabolismul corpului este încetinit, iar procesul de ardere a caloriilor este, de asemenea, redus, ceea ce înseamnă că grăsimile se depozitează mai ușor pe abdomen. Și, se știe cât de periculos este excesul de grăsime!

×
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close