Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Gândeşte-te de două ori înainte să-l cumperi din pieţe. Pericolul miezului de nucă gata curăţat

Gândeşte-te de două ori înainte să-l cumperi din pieţe. Pericolul miezului de nucă gata curăţat

Gândeşte-te de două ori înainte să-l cumperi din pieţe. Pericolul miezului de nucă gata curăţat
Sursa foto: sursa foto: stiriagricole.ro
18 Dec 2016   •   19:53

Mulţi români preferă să-şi facă aprovizionarea cu alimente din pieţe. Din respect pentru producătorii locali sau pur şi simplu pentru că este mai comod sau mai aproape, alegem să dăm o fugă în piaţă şi să ne luăm cele necesare.

Aşa a procedat şi un constănţean când s-a dus în Piaţa Griviţei să cumpere miez de nucă. Abia acasă a descoperit în pungă că toate nucile erau mucegăite, miroseau a rânced şi imposibil de mâncat, scrie cugetliber.ro.

„Am cumpărat 300 de grame de miez de nucă, de pe taraba unui vânzător. Omul părea de încredere, vinde tot felul de lucruri. Nici nu m-am gândit să gust înainte să plec sau să îmi pună în sacoşă. Acasă am descoperit ce era în pungă. Tot miezul era plin de mucegai. Se vede cu ochiul liber. Nu am primit nici bon fiscal de la vânzător”, ne-a povestit bătrânul, care ne-a rugat să nu-i spunem numele, de ruşinea pe care a păţit-o.

Nu s-a mai dus înapoi la piaţă să-i arate vânzătorului pe ce i-a luat banii. Însă a vrut neapărat să-i avertizeze şi pe alţii că pot fi păcăliţi.

„Eu nu vreau să fac rău nimănui, dar trebuie să tragem un semnal de alarmă. Nu este normal să cumperi nuci stricate cu 35 de lei kilogramul. Trebuie să se respecte regulile igienei. În piaţă, din păcate, acest lucru nu prea este valabil. Acum este iarnă, dar vara, toate mezelurile acelea pe care le vând la tarabă sunt la discreţia muştelor. Nu sunt acoperite. Stau la vedere şi nu mi se pare normal”, a mai spus constănţeanul.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close