Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă În casă cu dușmanul! Atenţie la calitatea aerului interior

În casă cu dușmanul! Atenţie la calitatea aerului interior

În casă cu dușmanul! Atenţie la calitatea aerului interior
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Sep 2018   •   18:32

Viaţa modernă ne impune să petrecem tot mai mult timp în interior şi, conform unui raport al Agenţiei de Mediu a SUA, aerul pe care îl inhalăm poate fi de 2 până la 5 ori mai poluat decât cel exterior!

Un studiu efectuat în patru ţări – Grecia, Franţa, Olanda şi Germania, a analizat mostre de aer luate din dormitoarele copiilor, proaspăt renovate şi mobilate. S-a constatat că 40% din ele prezentau o concentraţie de COV şi formaldehidă peste nivelul recomandat  (10μg/mᶟ formaldehidă, 200μg/mᶟ ≥ total COV).

Atât formaldehida, cât şi o parte dintre hidrocarburile detectate – benzen, toluen, ftalaţi etc., aveau ca sursă vopselele folosite pentru pereţi şi tavane precum şi cele pentru mobilă.

Conform Indexului UE, concentraţia de formaldehidă nu ar trebui să depăşească maximum 1μg/mᶟ în spaţiile pentru copii, pe de o parte pentru că sistemul lor respirator este mult mai vulnerabil decât al adulţilor, pe de altă parte pentru că emisiile de formaldehidă sunte lente (până la 2 ani!), deci expunerea copiilor este pe termen lung.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: aer
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close