Menta, remediul care face miracole, dar care poate fi mortal dacă nu e administrat corect

02 Ian 2017   •   13:27
Menta, remediul care face miracole, dar care poate fi mortal dacă nu e administrat corect Foto: Pixabay

Menta are efecte miraculoase asupra organismului și este folosită în industria cosmetică, în medicină, sănătate sau alimentație.

Infuzia de mentă, cea mai cunoscută şi utilizată variantă a mentei,  este eficientă pentru deblocarea căilor respiratorii, dar şi pentru tratarea diareei. Aceasta se prepară din două linguriţe de frunze de mentă mărunţite la o cană de 200 ml de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze vreme de 10-15 minute. 

Printre cele mai frecvente afecţiuni ce pot fi tratate cu mentă se regăsesc indigestiile şi senzaţiile de balonare, dar şi diareea acută. Mai mult decât atât, spun specialiştii şi crampele abdominale, balonarea şi tulburările de tranzit intestinal pot fi combătute foarte uşor cu uleiul volatil de mentă. Nici gastritele nu au nicio şansă, dacă se administrează infuzie de mentă. La fel şi voma şi stările de greaţă.

Cu toate acestea, spun specialiştii, uleiul de mentă poate fi mortal, dacă nu este administrat la recomandarea unui specialist. “Uleiul volatil de mentă nu trebuie consumat în exces sub nicio formă, deoarece o doză mai mare de 17 ml poate provoca chiar decesul. De asemenea, curele de mentă trebuie gestionate cu mare atenţie de persoanele ce suferă de constipaţie cronică”, explică dr. Cătălin Luca, medic medicină internă, conform Adevărul.ro.

Parteneri
x close