Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nu găti niciodată puiul așa. Pericol pentru sănătate

Nu găti niciodată puiul așa. Pericol pentru sănătate

Nu găti niciodată puiul așa. Pericol pentru sănătate
Sursa foto: foto: pixabay.com
18 Aug 2016   •   23:30

Gătitul în folie de aluminiu este periculos pentru sănătate spun specialiștii, scrie Eva.ro. Cu toate astea, multă lume continuă să folosească folia de aluminiu atunci când vor să prepare alimente, în special la cuptor. În schimb studiile arată că atunci când este introdus la căldură aluminiul ajunge în cantități mai mari în alimente. Și mai periculos este dacă mâncarea gătită conține acizi naturali, care ajută absorbția aluminiului în mâncare. Așa se întâmplă dacă alimentele sunt preparate cu lămâie sau suc de roșii.

În mod obișnuit, corpul uman poate elimina aluminiului, atâta timp cât concentrațiile la care este expus nu sunt foarte mari. Dar cum aluminiul se găsește și în alte obiecte pe care le utilizăm zilnic, precum deodorantele, medicamentele sau alimentele din conserve, cantitatea de aluminiu ingerată poate crește periculos de mult și ne poate afecta în mod serios sănătatea.

Una dintre afecțiunile care au legătură cu cantitatea de aluminiu din organismul uman este maladia Alzheimer. Numeroase studii au evidenţiat faptul că în ţesutul cerebral al persoanelor afectate de Alzheimer se regăseşte o cantitate ridicată de aluminiu. Aluminiu afectează în mod serios și sănătatea celor care deja au afecțiuni ale sistemului osos și are efecte negative asupra funcționării rinichilor.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close