Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Obiceiurile care te îmbătrânesc prematur

Obiceiurile care te îmbătrânesc prematur

Obiceiurile care te îmbătrânesc prematur
16 Ian 2018   •   22:29

În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranță cele mai mult dintre noi ne dorim să îmbătrânim cu grație. Somnul de calitate, produsele folosite, rutina de îngrijire a pielii și alimentația sunt factorii care provoacă încetinirea sau accelerarea îmbătrânirii. Însă, există câteva obiceiuri zilnice care provoacă deteriorarea pielii, și anume:

Dormi cu fața în pernă

Ai obiceiul de a dormi pe burtă și cu fața în pernă? Ar trebui să renunți la el. Dormitul cu fața în pernă provoacă umflarea feței și a ochilor – sunt cauzate de gravitația tragerii lichidului în față. acesta este motivul pentru care colagenul își pierde din putere și pielea se lasă și pare că ai fața îmbătrânită. Pentru a evita efecte gravitației, ar trebui să dormi pe spate.

Nu te demachiezi

După o zi lungă și obositoare nu ai chef și nici energie necesară pentru  a te demachia. Acest lucru se poate întâmpla des și alegi să adormi fără să te demachiezi. Acest obicei nu este sănătos, deoarece toate produsele conțin substanțe chimice care afectează tegumentul. În plus, calitatea diferă de la produs la produs, iar efectele sunt diferite. Îmbătrânirea prematură a pielii este una dintre ele. Alege să te demachiezi seară de seară și să aplici apoi pe față o cremă sau o loțiune hidratantă.

Citește mai multe pe această temă AICI

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close