Studiu. Mai multe persoane au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani. Cum arată analizele lor

de S.T.    |    14 Noi 2017   •   14:00
Studiu. Mai multe persoane au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani. Cum arată analizele lor Foto: pixabay.com

Mărul este unul dintre cele mai populare fructe, preferate de către consumatori.

Cu 85% apă și aproximativ 50 de calorii (la 100 g.), mărul este gustarea ideală. Merele au 5% proteine. Fructul acesta este o sursă puternică de potasiu. În plus, el conține multe vitamine, în special C și beta-caroten, dar și vitaminele A, E și B, chiar și fosfor, fier și calciu, deși în cantitate mai mică. Este o sursă vitală de fibre, dintre care cea mai importantă e pectina. Quercitina, epicatechina și procyanidin B2 sunt flavonoizi pe care merele îi conțin.

Acest fruct se încadrează fără probleme în categoria „alimentelor-medicament”, căci conține multe substanțe benefice pentru sănătate.

Studiile arată că persoanele care au mâncat mere în fiecare zi, timp de cinci ani, prezintă cu aproape 70% mai puține riscuri de a face accident vascular cerebral fatal și cu aproape 50% mai puține probabilități de a dezvolta o boală cardiacă și coronariană.

Unele cercetări au relevat că în special soiurile roșii și cele Golden inhibă cu 39-43% creșterea celulelor de cancer hepatic și de colon.

Merele s-au dovedit a avea beneficii antivirale, potrivit constatării cercetărilor care susțin că cei care le consumă se îmbolnăvesc mai greu de răceală, gripă și afecțiuni ale tractului respirator superior.

Sursă: Agerpres
x close