Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Tratament revoluţionar împotriva Alzheimer-ului. Rezultatele de laborator sunt extrem de bune

Tratament revoluţionar împotriva Alzheimer-ului. Rezultatele de laborator sunt extrem de bune

Tratament revoluţionar împotriva Alzheimer-ului. Rezultatele de laborator sunt extrem de bune
de O.P.    |    13 Mar 2015   •   09:37

Ultrasunetele pot elimina plăcile de proteine responsabile pentru maladia Alzheimer la șoarecii de laborator, contribuind la refacerea memoriei lor, conform unui studiu publicat miercuri în revista medicală americană Science Translational Medicine, care deschide calea unui nou tratament pentru pacienții cu această degenerare a creierului, incurabilă pentru moment, scrie AFP.

Ultrasunetele, folosite de exemplu pentru ecografii sau pentru spargerea pietrelor la rinichi, stimulează în acest caz anumite celule ale sistemului imunitar din creier, astfel încât acestea ingerează plăci de proteine beta-amiloid, probabil responsabile de maladia Alzheimer.

Tratamentele împotriva Alzheimer și a multor alte tulburări ale creierului sunt dificil de țintit în principal din cauza unei bariere naturale formată dintr-un strat protector impermeabil de celule care protejează creierul împotriva infecțiilor, dar blochează, de asemenea, și pătrunderea medicamentelor.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close