Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vă uscaţi rufele pe calorifer? "Este extrem de GRAV pentru sănătate". Iată ce vi se poate întâmpla

Vă uscaţi rufele pe calorifer? "Este extrem de GRAV pentru sănătate". Iată ce vi se poate întâmpla

Vă uscaţi rufele pe calorifer? "Este extrem de GRAV pentru sănătate". Iată ce vi se poate întâmpla
de O.P.    |    27 Ian 2015   •   07:56

Medicii avertizează: uscatul rufelor pe calorifer poate dăuna grav sănătăţii, sistemul imunitar fiind afectat de acest procedeu des utilizat.
Hainele proaspat spălate care sunt puse apoi la uscat pe calorifer pot ridica nivelul de umiditate cu până la 30%, fapt ce poate cauza apariţia şi dezvoltarea sporilor de mucegai.

Odată ieşiţi la suprafaţă, sporii de mucegai cauzează infecţii pulmonare. Acest avertisment vine din partea medicilor englezi, care s-au confruntat cu numeroşi pacienţi care au inhalat spori de Aspergillus.

”Rufele spălate conţin aproape doi litri de apă, care, în momentul în care hainele sunt puse pe calorifer, sunt eliberaţi în încăpere. Cu toate că majoritatea oamenilor sunt imuni la infecţiile care sunt generate de acest procedeu, oamenii bolnavi de astm, ori de boli incurabile precum cancer, SIDA sau boli autoimune pot suferi din cauza acestei ciuperci, care provoacă aspergiloză pulmonară. Este o afecţiune care provoacă leziuni incurabile sau chiar fatale la nivelul plămânilor", a declarat profesorul David Denning, coordonatorul acestui proiect.

×
Subiecte în articol: sănătate rufe
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close