Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Vrei să faci o cină rapidă și ieftină? Mai bine eviți aceste produse

Vrei să faci o cină rapidă și ieftină? Mai bine eviți aceste produse

Vrei să faci o cină rapidă și ieftină? Mai bine eviți aceste produse
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
19 Dec 2015   •   12:33

Intr-o lume ideala, am face cumparaturile la piata in fiecare zi si am cumpara doar alimente proaspete, fara ingrediente nocive adaugate de catre anumite marci producatoare. Astfel, am sustine agricultura locala si am duce o viata mult mai sanatoasa. Insa adevarul este ca uneori suntem departe de sursele de incredere sau nu ne putem permite sa cumparam ingredientele bio. Programul zilnic, pentru unii extrem de haotic, ne face sa sarim peste mesele principale, ca sa nu mai vorbim despre a le gati.

Alegem deci alimentele procesate, un mod convenient, convenabil ca pret si mai ales rapid de a pregati o intreaga cina. In timp ce unele astfel de alimente nu dauneaza (legumele congelate fiind doar un exemplu), exista si cateva produse bogate in grasimi, sodiu sau zahar, pe care este mai bine sa le evitam.

Carnea procesata
In aceasta categorie includem mai toate mezelurile, carnatii, crenvurstii, feliile de bacon si lista poate continua. Toate contin niveluri ridicate de sodiu (contraindicat pentru cei cu tensiune arteriala mare) dar si alte substante daunatoare organismului. Ni se par gustoase pentru ca abunda in grasimi saturate, dar si diversi conservanti, coloranti, aditivi si potentiatori de aroma. Consumul exagerat de carnuri procesate poate avea repercusiuni grave, de la o banala durere de cap sau o indigestie si pana la obezitate sau probleme de inima.

Batoane de cereale
In prezentarea colorata de pe ambalaj, batoanele de cereale ni se pot parea extrem de sanatoase. Dar de fapt, contin foarte mult zahar, ce se digera rapid. Iar in acest fel, nu ajuta deloc la mentinerea senzatiei de satietate, mai degraba provoaca foame.

Citeste articolul integral:

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close