Antena 3 CNN Life Vitamina care poate preveni bolile cardiovasculare. Include asta în alimentație, până nu e prea târziu

Vitamina care poate preveni bolile cardiovasculare. Include asta în alimentație, până nu e prea târziu

Vitamina care poate preveni bolile cardiovasculare. Include asta în alimentație, până nu e prea târziu
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
21 Dec 2018   •   21:30

Vitamina K este o vitamină solubilă, recunoscută în special pentru rolul său în coagularea sângelui. De asemenea, oamenii știu că are și un rol important pentru sănătatea oaselor și previne bolile cardiovasculare.

Corect spus vitamina K înseamnă un grup de vitamine solubile în grăsimi. Organismul are nevoie de vitamina K pentru a produce protrombina, un factor de coagulare, care este important în coagularea sângelui și metabolismul osos.

Există trei tipuri de vitamina K:

    Vitamina K1 – se află în mod natural în plante, legume verzi. Aceasta ajunge la ficat și contribuie la coagularea sângelui.
    Vitamina K2 – e produsă de bacteriile din tractul gastro-intestinal și se depune pe pereții vaselor de sânge, în oase și în țesuturi.
    Vitamina V3 – este o forma sintetică și nu prea este recomandată în cazul copiilor pentru că poate da alergii.

Vitamina K1 se găsește în plante, iar atunci când omul o consumă, bacteriile din intestinul gros o convertesc în forma sa de depozitare, vitamina K2. Acesta e absorbită în intestinul subțire și depozitată în ficat.

Continuarea, pe doctorulzilei.ro.

×
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close