Antena 3 CNN Mediu Bucureşti, oraş de categoria a doua | Poluarea depăşeşte nivelul maxim de peste 35 de ori pe an

Bucureşti, oraş de categoria a doua | Poluarea depăşeşte nivelul maxim de peste 35 de ori pe an

Bucureşti rămâne un oraş de categoria a doua când vine vorba despre calitatea aerului, iar grav este faptul că, într-un singur an, depăşeşte de mai mult de 35 de ori nivelul admis de poluare.

Bucureşti, oraş de categoria a doua | Poluarea depăşeşte nivelul maxim de peste 35 de ori pe an
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   09:18

În anii trecuți, Bucureștiul, Braşovul, Iaşiul şi Craiova erau considerate orașe de categoria a doua, din cauza calității slabe a aerului.

În prezent, doar Capitala se mai află în această situație, depășind, într-un singur an, de mai mult de 35 de orei nivelul admis de poluare.

Astfel, traficul este pricipala cauză a poluării, din cauza degajărilor mari de dioxid de carbon.

De asemenea, centralele din locuinţe, fie ele pe gaz sau lemne, afectează calitatea aerului, alături, desigur, de activitatea industrială din oraş.

Citește și: Un bărbat din Prahova a reclamat ANPC-ul la ANPC, în semn de protest: ”Măcar fac și eu mișto de ei”

Referitor la măsurile care ar putea fi luate împotriva poluării, specialiștii recomandă, pentru fluidizarea traficului, ca bulevardele extrem de aglmerate la orele de vârf să fie lărgite.

Mai mult, bucureştenii ar putea să fie încurajaţi să renunţe la maşinile care poluează prin construirea unui număr mai mare de piste pentru biciclişti.

Trecerea de la autobuzele pe combustibil la unele electrice se află, de asemenea, printre măsurile care ar putea ţine în frâu poluarea, precum și mărirea spaţiilor verzi.

Potrivit unei statistici a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii din 2020, România se află pe locul 57 în lume, din aproape 200 de state, în ceea ce privește poluarea aerului.

Concluziile studiului arată, totodată, că stăm mult mai rău la acest și capitol față de statele din vestul şi nordul Europei.

×
Subiecte în articol: poluare București
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close