Antena 3 CNN Meteo Alina Şerban, ANM: "O masă de aer cald se va extinde și se va intensifica în România". Prognoza actualizată pentru weekend

Alina Şerban, ANM: "O masă de aer cald se va extinde și se va intensifica în România". Prognoza actualizată pentru weekend

Atenționare de ultimă oră de la ANM. Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt, valabil pentru zone extinse din țară și spun că rafalele vor atinge și 90 km/h.

de Milena Niță    |    28 Mar 2024   •   11:05

În același timp, ne așteaptă temperaturi tropicale în weekendul acesta, temperaturi de vară, iar termometrele vor arăta chiar și 29 de grade Celsius. 

"Vântul din această după-amiază și de la noapte va prezenta intensificări cu rafale de 55-65 km/h astăzi în regiunile sud-estice, nord-vestice, în zonele montane, mai exact în zona Carpaților Orientali.

La noapte va fi în partea de nord și nord-vest a teritoriului, adică în Dobrogea, în estul Munteniei, în sud-estul Moldovei, în Crișana, în parte din Transilvania în această după-amiază, iar la noapte va mai diminua în intensitate în Dobrogea și în Muntenia, astfel că va rămâne în celelalte regiuni, adică în Crișana, în Maramureș, în partea din Transilvania.

Dar sunt şi vești bune: o masă de aer cald se va extinde și se va intensifica în zona țării noastre în weekend.

Chiar dacă și la momentul acesta, și astăzi și mâine, vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, în weekend vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal.

Vor fi deja temperaturi de vară peste 25 de grade în multe regiuni. Mai scăzute de atât vor fi în Dobrogea și mai scăzute în zona litoralului, undeva la 19-20, cel mult 21 de grade și în depresiune din estul Transilvaniei, la fel, ne așteptăm la temperaturi maxime de 23-24 de grade.

În rest, peste 25 de grade, posibil la începutul săptămânii, undeva la 30 de grade în extremitatea de sud a teritoriului, în condițiile în care vom vorbi de o vreme frumoasă ca aspect, cu un cer variabil, fără precipitații atât sâmbătă, cât și duminică. 

Precipitațiile le vom avea în această după-amiază și la noapte, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului, şi ele vor determina diminuarea stratului de zăpadă, pentru că vor fi sub formă de ploaie", a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, joi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban vremea masă de aer cald
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close