Antena 3 CNN Meteo Jumătate de țară este sub cod portocaliu și galben de viscol și ninsori! Elena Mateescu anunță zăpadă și frig în majoritatea zonelor

Jumătate de țară este sub cod portocaliu și galben de viscol și ninsori! Elena Mateescu anunță zăpadă și frig în majoritatea zonelor

Mai bine de jumătate din țară se află sub cod portocaliu și galben de viscol și ninsori. Iar vremea se înrăutățește.

de Laura Dinu    |    17 Noi 2023   •   14:30

Val de frig peste România în următoarele zile. Un ciclon aduce ploi, lapoviță, și ninsori. În plus, va fi și vânt extrem de puternic în sud-estul țării, iar la munte va fi cod portocaliu de viscol.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm din punct de vedere al vremii în zilele următoare, în condiţiile în care ANM a emis avertizări cod portocaliu şi cod galben.

”Mâine dimineață intră în vigoare atât avertizarea meteorologică de cod galben, până duminică la ora 10:00, dar cel mai important, începând de după-amiază, de la ora 14:00 și de mâine, de la ora 18 și pe parcursul nopții până duminică, vorbim de județe care se vor afla sub incidența unei avertizări meteorologice de cod portocaliu, precum și zona Carpaților de Curbură și a Carpaților Meridionali”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

”Vântul va sufla cu putere, vitezele la rafală vor fi unele semnificative, peste 80-100 km/h.

În special în zona montană vorbim de viscol și vizibilitate redusă, dar nu excludem ca și în județele din jumătatea sudică a Moldovei să avem astfel de fenomene”, a mai spus directorul ANM în exclusivitate la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close