Antena 3 CNN Meteo Şefa ANM anunţă o schimbare radicală a vremii | Lista zonelor unde temperaturile vor scădea semnificativ

Şefa ANM anunţă o schimbare radicală a vremii | Lista zonelor unde temperaturile vor scădea semnificativ

Urmează o schimbare semnificativă a vremii! Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată pe regiuni pentru următoarea perioadă în România.

de Claudia Popovici    |    06 Oct 2023   •   22:59

"Într-adevăr, vom asista, mai ales începând de duminică, la o scădere a regimului de temperaturi. Dacă duminică vom consemna cel mult valori de 13 până la 14 grade în jumătatea de nord a țării, în timp ce în sud este posibil să depășim în continuare pragul unei zile de vară 26-27 de grade, inclusiv o maximă de 25-26 de grade, săptămâna va debuta cu o răcire și în restul țării, pentru că maximele la scara întregii țări se vor situa între 9 până la 19 grade.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în România, pe regiuni

De marți temperaturile vor crește din nou treptat, în special în sud 24-25° în continuare, în Maramureș, în Transilvania și în nordul Moldovei contăm doar pe 13-15 grade și mai ales a doua parte a săptămânii, din nou va aduce o vreme caldă pentru perioada din calendar, luând în considerare temperaturile pe parcursul zilelor și anume valori din nou de 26-27 grade este o răcire de scurtă durată.

Minimele vor fi unele coborâte, mai ales în depresiuni, când ne vom apropia și chiar valori de -2°-0° de pragul de îngheț. Și, așa cum spuneam, o să mai consemnăm și intensificări ale vântului, care cu siguranță vor prezenta interes, pentru că nu numai în zona montană valori ale maximelor la rafală care pot depăși 70-80km/h și în zonele mai joase de relief, cu valori de 45-50km/h în condițiile scăderii valorilor termice, senzația de rece va fi una semnificativă.

Elena Mateescu, despre secetă: "Va fi prezentă şi se va accentua în intensitate"

Referitor la regimul ploilor, directorul ANM a spus:

"Din păcate, ploile nu vor fi prezente în următoarea perioadă, poate doar averse locale neînsemnate cantitativ, în special în partea de vest, centru-nord. Seceta va continua și, din păcate, vorbim despre deficit de precipitații și în următoarea perioadă, dar în același timp, o lună octombrie în continuare mai caldă după un septembrie 2023, cea mai caldă din istorie în țara noastră și în condițiile în care și septembrie a fost o lună deficitară, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării și așa cum arată estimările și pentru a doua lună de toamnă, într-adevăr, seceta în continuare va fi prezentă, se va accentua în intensitate mai ales în sudul Olteniei, în Muntenia, în Dobrogea și în jumătatea sudică a Moldovei",a spus Elena Mateescu, directorul general ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close