Antena 3 CNN Meteo Ciclonul polar aduce zăpadă în România! Meteorolog: ”Vor fi precipitații în fiecare zi! Va fi viscol și se va depune un nou strat de zăpadă!”

Ciclonul polar aduce zăpadă în România! Meteorolog: ”Vor fi precipitații în fiecare zi! Va fi viscol și se va depune un nou strat de zăpadă!”

Ciclonul polar a adus din nou ninsori puternice la munte. La peste 1.400 de metri altitudine a fost viscol, iar autoritățile au fost nevoite să intervină cu mai multe utilaje de deszăpezire pentru a debloca drumurile. Iar vremea se înrăutățește.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Noi 2023   •   12:49

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Pentru următoarele zile așteptăm ca tot zona de munte să fie cea mai afectată, și asta pentru că așteptăm precipitații în fiecare din zilele viitoare.

Totodată, la munte, pe fondul unor temperaturi în general normale pentru această perioadă, precipitațiile, mai ales în zona înaltă, vor fi sub formă de ninsoare, ceea ce înseamnă că se va mai depune strat important. 

Citește și: Prognoza meteo în următoarele zile. Elena Mateescu, directorul ANM: "Lapoviță și ninsoare și în zonele joase de relief!"

Atenție mare trebuie să avem și la intensificările vântului care, asociate cu ninsoarea, generează viscol! În acest sens, mâine, din nou în zonele montane cele mai înalte dar și poimâine, în Carpații Orientali cu precădere, rafalele vor depăși 80-90 km/h. 

Vânt ceva mai activ, pe durate scurte, este posibil peste tot în țară”, a afirmat Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

Vremea în țară

Astăzi, valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud-vest, sud și est și local în centru și vest, iar în Banat și Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp. La munte, precum și în zona deluroasă din Moldova, vor fi precipitații mixte. Izolat se va forma polei sau ghețuș. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 13 grade. 

Citește și: ANM: Vremea va fi schimbătoare în decembrie | Prognoza meteo 20 noiembrie - 18 decembrie 2023

Vremea în București

Astăzi, vremea va deveni apropiată de normal din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 10...11 grade. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea florinela georgescu
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close