Antena 3 CNN Meteo Se face și mai frig în România! O nouă masă de aer rece pătrunde în țara noastră | Zonele afectate de ninsori

Se face și mai frig în România! O nouă masă de aer rece pătrunde în țara noastră | Zonele afectate de ninsori

Se face frig din nou în România! Meteorologii anunță ninsori și scăderea semnificativă a temperaturilor.

Se face și mai frig în România! O nouă masă de aer rece pătrunde în țara noastră | Zonele afectate de ninsori
Sursa foto: Scott Eisen / Stringer / Getty Images
de Laura Dinu    |    12 Ian 2024   •   11:17

Pătrunderea unei mase de aer rece, de origine arctică, va aduce o nouă răcire a vremii în prima parte a acestui weekend, dar și unele fulguieli și ninsori locale. 

Vineri, 12 ianuarie, vremea va fi rece mai ales în nord-estul țării. În multe zone, mercurul nu va depăși -5°C nici măcar la prânz, iar vântul va spori senzația de frig. Temperaturile se vor menține sub pragul de îngheț și pe areale extinse din nord, centru și vest. 

Nici în sudul țării nu va fi prea cald. Maximele se vor încadra între 0 și 5 grade în cea mai mare partea a Munteniei, Olteniei și Dobrogei. 

Local, vor fi unele intervale cu ninsoare, mai ales în prima parte a zilei. Noaptea va fi din nou ger în zonele depresionare din centrul Moldovei și estul Transilvaniei. Minimele vor atinge, pe alocuri, până la -15°C sau chiar mai puțin, în perioadele în care vor fi mai puțini nori. 

Sâmbătă, 13 ianuarie 

În prima parte a zilei de sâmbătă, vremea se va încălzi ușor și vor fi din nou câteva fulguieli și ninsori, în general slabe, în nordul și nord-estul țării, precum și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 2 grade în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud vor fi între 0 și 4 grade.

Și noaptea dintre sâmbătă și duminică va fi destul de rece, chiar dacă nu se vor mai atinge valorile din noaptea anterioară. Local, în zonele de vale, minimele vor coborî până la -10°C. 

Duminică, 14 ianuarie 

Duminică, vor mai fi câteva perioade cu ninsoare în nordul țării, iar temperaturile vor oscila, în general, între -3 și +2 grade Celsius. 

În schimb, în regiunile sudice vremea va începe să se încălzească. La amiază, se vor atinge între 2 și 7 grade în Muntenia, Dobrogea și cea mai mare parte a Olteniei. Cel mai cald va fi în sud-vestul Olteniei, unde maximele vor urca până la 8 - 10 grade. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea ninsori
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close