Antena 3 CNN Meteo Schimbări bruște ale vremii! Temperaturile scad subit | La ce să ne așteptăm după valul de aer african

Schimbări bruște ale vremii! Temperaturile scad subit | La ce să ne așteptăm după valul de aer african

Meteorologii avertizează că temperaturile vot scădea brusc în următoarele zile. Un val de aer rece va intra la noi în țară.

Schimbări bruște ale vremii! Temperaturile scad subit | La ce să ne așteptăm după valul de aer african
Sursa foto: Gettyimages | urbazon
de Ioana Mircea    |    25 Mar 2023   •   09:42

După valul de căldură african ne așteaptă o răcire bruscă a vremii. Mai precis de marți, un val de aer mult mai rece pătrunde în țara noastră iar temperaturile nu vor mai depăși la amiază valoarea de 11 grade Celsius! Maximele zilei de marți pornesc de la 2 grade Celsius.

Până atunci însă, ne bucurăm de vremea foarte caldă pentru ultima decadă a lunii martie. Astăzi, temperaturile urcă până la 24 de grade Celsius, prin jumătatea estică a țării.

Deja sunt 16 grade la Oravița, în Caraș Severin și este o vreme caldă și în Capitală, unde se înregistrează 13 grade la stațiile meteo și afară este o zi superbă cu soare, în special în jumătatea sudică. Însă spre seară vor ajunge norii aici și vor fi condiții de ploaie inclusiv în zona Capitalei.

Citește și: Val de aer din Africa peste România | Ce zone se vor bucura de 23 grade şi când revin ploile şi ninsorile

În rest, temperaturile vor fi mai scăzute decât cele înregistrate ieri la amiază. Așadar în Banat, în Crișana, în zona Maramureșului și în partea de nord a Transilvaniei, temperaturile vor fi destul de scăzute astăzi.
Valori termice cu până la 6-7 grade mai coborâte decât cele înregistrate ieri.

Mai mult decât atât vremea va fi instabilă în acele zone cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe alocuri, meteorologii spun că în urma ploilor care vor cădea, astăzi cantitățile de apă ar putea fi de 10, poate chiar 15 litri pe metrul pătrat.


 

×
Subiecte în articol: meteo temperaturi aer african aer rece
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close