Antena 3 CNN Meteo Meteorologii ANM anunță zonele din România unde va ninge, în această săptămână! Prognoza meteo actualizată

Meteorologii ANM anunță zonele din România unde va ninge, în această săptămână! Prognoza meteo actualizată

Meteorologul ANM Alina Șerban a prezentat, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată și zonele din România în care va ninge, în această săptămână.

Meteorologii ANM anunță zonele din România unde va ninge, în această săptămână! Prognoza meteo actualizată
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   17:03

Dacă am pornit cu o dimineață foarte rece, mai ales în centrul teritoriului, unde temperaturile au fost negative până spre minus șase-șapte grade în depresiuni, ei bine, astăzi, pe parcursul zilei, temperaturi au mai recuperat ușor din grade, iar mâine se va încălzi și mai mult de atât.

Astfel, în partea de sud-est a teritoriului, vom avea temperaturi maxime de 17, 18-19° acestea de altfel fiind valori mult mai mari decât în mod normal a avea la această dată. În zonele respective ar fi trebui să avem cel mult 12-13°. Avem masele de aer cald, vom mai avea advecții calde pe parcursul săptămânii, mai ales în partea de sud și de vest a teritoriului.

Deci iarna încă nu vine, dar în regiunile nordice mai sunt advecții de aer rece ce vor mai determina alternanțe de la o zi la cealaltă, temperaturi mai scăzute decât vor fi mâine și poimâine, spre finalul săptămânii acesteia.

Săptămâna cealaltă la fel va veni cu alternanțe termice. Încă nu vom avea temperaturi caracteristice acestei perioade.

Dacă ne raportăm la regimul precipitațiilor, și acestea își vor face apariția temporar pe teritoriul țării noastre. Ele vor străbate în permanență teritoriul țării noastre, mai multe în vest, în nord și în centru și poate și cantități mai însemnate acolo.

Vedem și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Deci se poate vedea că în zona montană, acolo unde a nins, s-a depus deja un strat consistent de zăpadă, va continua să ningă și în zilele următoare. Poate nu la fel de intens, dar va mai ninge.

În zona Capitalei vorbim la fel de alternanțe termice, dar în mare parte din interval temperaturile se vor situa peste ceea ce ar fi normal la această dată. Mai cald mâine, foarte probabil spre 17-18° în zona Capitalei. Din când în când va ploua mâine seară, probabil poimâine și apoi temperaturile vor varia în jurul la 15-16°.

Și minimele mai cresc puțin, pentru că dacă în această dimineață aveam temperaturi ușor negative, în zona periferică a Capitalei, spre minus două-trei grade, în următoarele nopți temperaturile vor fi ușor pozitive.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ninsori ANM
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close