Antena 3 CNN Meteo Ninsori puternice în mai multe zone din țară. A nins și în Capitală, iar ANM a emis noi avertizări

Ninsori puternice în mai multe zone din țară. A nins și în Capitală, iar ANM a emis noi avertizări

A.O.
2 minute de citit Publicat la 09:56 06 Feb 2025 Modificat la 11:39 06 Feb 2025
De obicei, ninsoarea este asociată cu temperaturi negative, iar fulgii de zăpadă pot fi mai mari sau mai mici în funcție de condițiile atmosferice.
Ninsoarea este asociată cu temperaturi negative. FOTO: Getty Images.com

Au fost ninsori puternice în mai multe zone din țară, temperaturile au scăzut până la minus 10 grade Celsius. Azi noapte a fost nevoie de intervenția drumarilor pe Transfăgărășan, unde a început, din nou, să ningă. Iar joi dimineață a început să ningă și în Capitală. În București, temperaturile sunt scăzute, stația de la Filaret înregistrând zero grade. 

Ninsori abundente în nordul ţării au fost aduse de vortexul polar care a acoperit ţara noastră. Stratul de zăpadă depășește 20 de centimetri în unele zone, iar este de așteptat ca temperaturile să scădă și mai mult. 

În Capitală, joi dimineața, a fost prima ninsoare din această iarnă. Conform datelor de la meteorologi, ninsoarea se va opri spre după-amiază și apoi vremea va rămâne plăcută, dar e posibil să ningă din nou și spre sfârșitul acestei săptămâni. Este o zi de iarnă în toată regula în Capitală, unde a fost înregistrate 0 grade la stația de la Filaret și 2 grade Celsius la stația din Băneasa. 

A nins puternic și în județul Dâmbovița, unde a fost nevoie de intervenția utilajelor pentru curățarea drumurilor. 

Ninsorile puternice, anunțate de ANM, au lovit mai multe regiuni. Și în județul Suceava, pe DN17 a fost nevoie de intervenția drumarilor. 

Probleme au fost și în județul Brașov, unde s-a intervenit cu peste 100 de utilaje de deszăpezire care au răspândit peste 230 de tone de materiale antiderapante.

În județul Argeș, a nins ore în șir, iar pe drumuri s-a depus un strat gros de zăpadă. 

De asemenea, a nins și la malul mării joi dimineață, după ce temperaturile au scăzut foarte mult față de cele înregistrate în perioada precedentă, potrivit ziaruldeconstanta.ro.

Vortex polar în România

Meteorologii au anunțat că, în această perioadă, România se află sub influența unui vortex polar, iar mai multe zone ale țării se confruntă cu precipitații sub formă de ninsoare și temperaturi scăzute.

Potrivit celor mai noi informaţii oferite de directorul ANM, un strat considerabil de zăpadă se va aşterne în staţiunile de la munte. Totodată, temperaturile se vor menţine destul de scăzute, iar în unele zone din ţară se vor înregistra chiar -13 grade Celsius.

Conform informaţiilor meteorologilor, începând cu 17 februarie, vremea se va încălzi în România. Însă, în zilele următoare, sunt aşteptate ninsori la munte, unde vântul va sufla slab şi moderat.

„Din punctul de vedere al regimului de precipitaţii, posibil ninsori slabe, doar pe crestele montane înalte, acolo unde vor fi şi intensificări moderate ale vântului. Aşadar, o săptămână mai rece decât în mod obişnuit, semn că este apropiată de normalul şi chiar uşor sub normalul termic al datei din calendar. Iar actualizarea estimărilor până în jurul datei de 3 martie, practic pentru ultima lună din această iarnă, arată o probabilitate, ca şi săptămâna viitoare, regimul de temperaturi să fie uşor mai coborât. După care, din 17 februarie, să consemnăm, din nou, valori în creştere. Posibil, la nivelul maximelor, peste 10 grade Celsius", a spus directorul Administrației Naţionale de Meteorologie.

 

×
x close