Antena 3 CNN Meteo Ploile de până la 70 l/mp şi temperaturi scăzute. Florinela Georgescu (ANM), prognoza meteo actualizată

Ploile de până la 70 l/mp şi temperaturi scăzute. Florinela Georgescu (ANM), prognoza meteo actualizată

Vremea se apropie de normalul perioadei, iar ploile se vor extinde, a anunţat Florinela Georgescu, director în ANM.

de Georgiana Adam    |    13 Dec 2023   •   15:44

În zilele următoare temperaturile vor mai scădea, ajungând la normalul perioadei, astfel că vom avea nopţi sub 0 grade Celsius.

"În luna decembrie vor fi variații de temperatură, dar cu variații și în regimul precipitațiilor.

Chiar în aceste zile, vremea este mai caldă decât ar fi firesc pentru jumătatea lunii decembrie și este ploioasă în multe zone ale țării.

Este în vigoare o avertizare meteorologică cod galben și portocaliu, valabilă până mâine la prânz.

Ea vizează partea de vest și de nord-vest a teritoriului și cele mai afectate sunt zonele din Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali, unde cantitățile de precipitații vor depăși 50-60 l/metru pătrat, izolat chiar vor trece de 70 l/ metru pătrat.

Este un cod portocaliu care căruia este asociat și un cod portocaliu de pericol de inundații în aceste zone, pentru că ploaia la munte, chiar și în zonele mai înalte, grăbește acum topirea stratului de zăpadă.

Așteptăm ca de mâine după-amiază aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea.

Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius", a spus Florinela Georgescu, director în ANM, miercuri, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: florinela georgescu prognoza meteo ANM
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close