Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo 28 noiembrie - 1 decembrie 2021. Vremea se schimbă dramatic, val de aer polar în România

Prognoza meteo 28 noiembrie - 1 decembrie 2021. Vremea se schimbă dramatic, val de aer polar în România

Prognoza meteo 28 noiembrie-1 decembrie 2021. În acest an, iarna va fi foarte punctuală, astfel că pe 1 decembrie, temperaturile vor ajunge la 0 grade, spun meteorologii.

prognoza meteo 28 noiembrie 1 decembrie 2021
Prognoza meteo 28 noiembrie-1 decembrie 2021. După o duminică de primăvară, de luni vine iarna Sursa foto: Hepta | Abaca Press / AA/ABACA
de Georgiana Adam    |    27 Noi 2021   •   20:10

Prognoza meteo 28 noiembrie - 1 decembrie 2021. În plus, după o duminică de primăvară, cu temperaturi crescute, de până la 17 grade, iarna se va face simţită prin temperaturi negative.

"O masă de aer polar este în extindere peste mare parte din România, iar de luni şi la noi va determina o scădere mare a valorilor termice.

Vom trece de la o vreme deosebit de caldă la una rece. Temperaturile maime se vor situa între 0-1 şi 7 grade Celsius, mai scăzute în depresiuni.

Temperaturile minime vor deveni negative.

Prognoza meteo 28 noiembrie - 1 decembrie 2021. De luni, vreme de iarnă

Luni spre marţi şi în noaptea de marţi spre miercuri, în toată ţara, iar pe 1 decembrie, va fi destul de rece.

Peste zi, temperaturile nu vor creşte foarte mult şi se vor asocia cu intensificări ale vântului şi vor fi scăzute", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, sâmbătă, la Antena 3.

Cât priveşte o posibilă ninsoare de 1 Decembrie în Bucureşti, meteorologii spun că nu sunt semnale în acest sens.

"Nu avem semnale de ninsoare în zona Capitalei, cel mai probabil în zone montane unde se va depune strat de zăpadă.

Vremea va fi destul rece şi în Capitală, mai ales dimineaţa, marţi spre miercuri, adică de 1 Decembrie, când temperatura va fi de aproximativ minus 3 grade.

Peste zi, poate se va ridica spre 7-8 grade, dar se va intesifica şi vântul", a adăugat Alina Şerban.

Prognoza meteo duminică, 28 noiembrie 2021

Duminică, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 17 grade, iar cele minime între 1 şi 11 grade. În Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei şi Olteniei cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere.

La munte, la altitudini mari, vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10-20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala pe arii restrânse îndeosebi în a doua parte a intervalului.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări susţinute pe crestele montane, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, unde se vor atinge viteze de 80-100 km/h, dar temporar şi la viteze mai mici şi în vestul şi sud-estul teritoriului. Pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ninsoare zapada meteo
Citește mai multe din Meteo
» Vezi toate știrile din Meteo
Cele mai noi știri
Parteneri
x close