Antena 3 CNN Meteo Urmează o lună cu vreme neobișnuită în România! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Urmează o lună cu vreme neobișnuită în România! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Urmează o lună cu vreme neobișnuită în România! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni
Sursa foto: Comezora / Getty Images
de Laura Dinu    |    12 Dec 2023   •   08:35

Ultimele zile din luna decembrie vor aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și doar din ianuarie temperaturile mai scad, potrivit prognozei pentru următoarele 4 săptămâni, transmisă marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 - 18 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice, centrale, precum și în extremitatea de sud a țării, dar și local deficitare în regiunile estice și în zona Carpaților de Curbură, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 19 - 25 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile nord-estice. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile nord-vestice și cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 - 8 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiune vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close