Antena 3 CNN Meteo Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius

Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius

Urmează zile cu temperaturi de vară. Unde vor fi înregistrate chiar şi 30 de grade Celsius aflăm acum de la Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius
Sursa foto: pixabay.com
de Claudia Popovici    |    11 Mai 2022   •   17:54

"Vara o să vină în mai toată ţara, dar cu precădere în regiunile sudice şi în partea de vest a ţării în zonele de câmpie.

Pe parcursul următoarelor două zile valorile termice vor avea o creştere considerabilă, urmând să se apropie de pragul de 30 de grase şi să-l depășească ușor.

Însă, în cursul zilei de vineri, ca urmare a reorientării circulației aerului, va pătrunde o masă de aer mai rece ceea ce va determina apariţia unor fenomene de instabilitate destul de accentuată.

Ne îndreptăm cu alte cuvinte spre sezonul cald, care în ultimii ani a prezentat aceste episoade în care câteva zile vremea este călduroasă, caniculară şi ulterior instabilitatea atmosferică devine accentuată înregistrându-se fenomene specifice cu intensificări ale vântului, descărcări electrice, averse torenţiale cu un grad ridicat de pericol", a precizat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ANM Gabriela Băncilă meteo vremea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close