Antena 3 Meteo Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius

Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius

de Claudia Popovici    |    11 Mai 2022   •   17:54
Prognoza meteo: Temperaturi de vară în România | Unde vor fi 30 de grade Celsius
Sursa foto: pixabay.com

Urmează zile cu temperaturi de vară. Unde vor fi înregistrate chiar şi 30 de grade Celsius aflăm acum de la Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM.

"Vara o să vină în mai toată ţara, dar cu precădere în regiunile sudice şi în partea de vest a ţării în zonele de câmpie.

Pe parcursul următoarelor două zile valorile termice vor avea o creştere considerabilă, urmând să se apropie de pragul de 30 de grase şi să-l depășească ușor.

Însă, în cursul zilei de vineri, ca urmare a reorientării circulației aerului, va pătrunde o masă de aer mai rece ceea ce va determina apariţia unor fenomene de instabilitate destul de accentuată.

Ne îndreptăm cu alte cuvinte spre sezonul cald, care în ultimii ani a prezentat aceste episoade în care câteva zile vremea este călduroasă, caniculară şi ulterior instabilitatea atmosferică devine accentuată înregistrându-se fenomene specifice cu intensificări ale vântului, descărcări electrice, averse torenţiale cu un grad ridicat de pericol", a precizat Gabriela Băncilă, director în cadrul ANM, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: ANM Gabriela Băncilă meteo vremea
Parteneri
x close