Antena 3 CNN Meteo Vremea ia o întorsătură neașteptată! Meteorolog: ”Se va simți în toată țara!”

Vremea ia o întorsătură neașteptată! Meteorolog: ”Se va simți în toată țara!”

Meteorologii ANM au explicat cum va fi vremea în orele și zilele următoare.

de Laura Dinu    |    02 Noi 2023   •   16:00

Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat în exclusivitate pentru Antena 3 CNN cum va fi vremea în perioada următoare. 

”Vremea s-a schimbat deja. Astăzi a fost mai rece, temperaturile nu au mai depășit 18-19 grade, dar de mâine începe din nou, treptat, să se încălzească, dar vor mai fi și alte manifestări de vreme de interes.  

În primul rând, intensificările vântului, pentru că în această seară, la ora 22:00, intră în vigoare o atenționare cod galben care va fi valabilă până poimâine dimineață, și vizează Banatul, Crișana, Maramureșul, zona Carpaților Meridionali, Transilvania, Moldova, zone în care vântul se va intensifica, vor fi viteze la rafale de 55-65 de km/h, iar la altitudini de peste 1700 de metri, 80-100 km/h. 

Vântul va avea intensificări și în celelalte zone ale țării, dar cu viteze mai reduse”, a explicat Florinela Georgescu. 

Citește și: Avertizare meteo ANM de vreme rea! 27 de județe afectate de codul galben de vijelii și ploi

Vin ploile în România

”Vor apărea și precipitațiile pe arii mai extinse, ploi, mai ales averse, mâine în jumătatea de vest a teritoriului, poimâine și în regiunile sudice și estice. 

Practic, până luni, va fi plouat în toată țara, vor fi și zone care vor avea cantități mai importante de apă. De altfel, nu este un lucru rău că plouă, pentru că am traversat o perioadă îndelungată cu precipitații puțin importante cantitativ. 

Temperaturile cresc din nou până la 28 de grade

De mâine, vremea începe din nou să se încălzească, vor fi însă variații de la o regiune la alta. Manifestarea cea mai semnificativă din acest punct de vedere va fi sâmbătă, când pe partea de sud est a teritoriului, în Dobrogea continentală, în partea de est a Munteniei, sunt așteptate temperaturi care ar putea ajunge la 27...28 de grade, ceea ce înseamnă cu mult peste normalul începutului de noiembrie, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile vor fi mai modeste, în prezența precipitațiilor de care vă vorbeam”, a mai spus meteorologul în exclusivitate la Antena 3 CNN.  

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close