Antena 3 CNN Meteo Temperaturile scad sub 0 grade în mare parte din țară! Cele mai afectate zone în minivacanța de 1 mai

Temperaturile scad sub 0 grade în mare parte din țară! Cele mai afectate zone în minivacanța de 1 mai

Veștile de la meteorologi nu sunt bune. Se strică vremea zilele următoare iar temperaturile în mult zone ale țării scad sub 0 grade.

Temperaturile scad sub 0 grade în mare parte din țară! Cele mai afectate zone în minivacanța de 1 mai
Sursa foto: profimedia
de Laura Dinu    |    27 Apr 2023   •   15:28

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare meteorologică valabilă în acest weekend.

Până sâmbătă, vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est.

Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70...80 km/h.

La munte va ninge

”Informarea meteorologică vizează, în primul rând, temperaturile scăzute de pe parcursul următoarelor două nopți, în special în partea centrală a țării, dar și în dealurile subcarpatice ale Olteniei și Munteniei, zone în care vor fi temperaturi pornind de la -4 grade și nedepășind 0 grade. Deci valori foarte scăzute pentru această perioadă din an care vor favoriza formarea brumei, un fenomen foarte periculos în această perioadă.

Citește și: Spațiile verzi unde bucureștenii pot face grătar de 1 MAI, fără a primi amendă

Pe de altă parte vor fi și intensificări ale vântului în următoarele două zile, pe partea de est și de sud-est a teritoriului, 45-55 km/h. Și în zona montană înaltă rafalele vor depăși 60-70 km/h, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură.

Trebuie să mai precizăm că în următoarele zile precipitațiile vor fi mai degrabă în zonele de deal și de munte, nu neapărat importante cantitativ, dar pe fondul unor temperaturi mai scăzute decât normal, pe crestele cele mai înalte va mai ninge.

În ceea ce privește litoralul, și acolo se mențin temperaturile scăzute, aș spune chiar foarte scăzute. De exemplu, în acest moment avem aproximativ 12 grade la Constanța și maximele din zilele următoare în zona litoralului nu vor depăși 14-17 grade.

Vești mai bune sunt pentru zilele libere în alte zone ale țării. În partea de sud, de sud-vest a teritoriului, posibil mai ales duminică, să înregistrăm și temperaturi de peste 20, poate chiar spre 22-23 de grade.

Cel mai mult ne interesează să avem o creștere mai consistentă a valorilor de temperatură. Din păcate nu o preconizăm pentru săptămâna următoare. Sperăm că a doua parte a lunii mai să ne aducă la valorile normale, ceea ce ar însemna între 17 și 22-24 de grade, în creștere pe măsură ce vom avansa spre sfârșitul lunii mai. Asta dacă vom avea un regim al vremii care să revină la normalul perioadei”, a explicat meteorologul Florinela Georgescu la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close