Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă din nou în România! Meteorologii au anunțat ce urmează după căldura din ultimele zile

Vremea se schimbă din nou în România! Meteorologii au anunțat ce urmează după căldura din ultimele zile

După zile întregi de temperaturi de vară, meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii.

Vremea se schimbă din nou în România! Meteorologii au anunțat ce urmează după căldura din ultimele zile
Sursa foto: Steve Satushek / Getty Images
de Laura Dinu    |    02 Noi 2023   •   09:38

Furtunile puternice din Atlantic vor aduce o vreme agitată și în România. În următoarele zile ne putem aștepta la intervale cu vânt puternic, ploi și averse în mai multe regiuni, dar și temperaturi de până la 25 de grade. 

Chiar dacă ne aflăm la aproape 2.000 kilometri de ocean, ciclonii din Atlantic vor afecta și vremea din țara noastră, mai ales în acest weekend și la începutul săptămânii viitoare. 

Încălzire, averse și vânt puternic 

După răcirea de la mijlocul acestei săptămâni, o masă de aer cald, de origine tropicală, va pătrunde dinspre sud-vest, scrie meteoradar.ro

Deși încălzirea va fi atenuată în zonele joase, temperaturile vor crește din nou în toată țara, iar în sud și sud-est se vor înregistra până la 24 - 26 de grade în acest weekend. 

În majoritatea regiunilor țării vor fi intervale cu intensificări ale vântului, ploi și averse, iar cantitățile de apă vor atinge, local, până la 20 - 30 l/mp și chiar mai mult în zonele de munte. Pe alocuri, nu sunt excluse câteva tunete și fulgere, mai ales sâmbătă. 

În vestul și nordul țării, vor fi posibile câteva ploi și în prima parte a săptămânii viitoare, în timp ce în sud și est, vremea va fi caldă și destul de însorită, cu maxime în jur de 18 - 23 de grade. 

Vremea se răcește

Temperaturile vor începe să scadă de pe la mijlocul săptămânii, dar nu putem vorbi de o răcire prea puternică. De fapt, în unele regiuni va fi în continuare destul de cald pentru luna noiembrie. De asemenea, ploile s-ar putea întoarce spre sfârșitul săptămânii, îndeosebi în nord și vest. 

Deocamdată, activitatea ciclonică din Atlantic, alimentată de un curent jet foarte puternic, exclude, practic, orice tentativă de iarnă în zonele joase. Totuși, circulația atmosferică pare să mai schimbe după mijlocul lunii, chiar dacă e foarte posibil ca România să fie tot în partea „caldă” a continentului. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo noiembrie
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close