Antena 3 CNN Meteo O nouă schimbare bruscă a vremii în România! Anunțul meteorologilor

O nouă schimbare bruscă a vremii în România! Anunțul meteorologilor

Vremea va rămâne foarte capricioasă în următoarea perioadă, cu alternanțe bruște între căldură și frig.

O nouă schimbare bruscă a vremii în România! Anunțul meteorologilor
Sursa foto: Getty Images / VICUSCHKA
de Laura Dinu    |    18 Oct 2023   •   09:00

După câteva zile reci, cu brumă și îngheț în mai multe zone din țară, temperaturile ar putea urca până la 27 - 30 de grade în unele locuri. 

Primele zile din această săptămână vor aduce o vreme rece, cu temperaturi maxime între 13 și 18 grade în cea mai mare parte a țării. Nopțile vor fi și mai reci, cu minime ce se vor apropia de 0 grade în unele zone, fiind posibilă apariția brumei. 

Local, îndeosebi în văile și depresiunile din nordul, centrul și nord-estul țării, mercurul din termometre va scădea ușor sub 0 grade în primele ore ale dimineții, iar în zonele de munte sub -3 grade, scrie meteoradar.ro.

Încălzire puternică, posibil până la 30 de grade 

Începând de joi, avansul unui ciclon va determina un transport intens de aer cald dinspre nordul Africii până în România. De aceea, temperaturile vor crește rapid, mai ales în altitudine. 

În zonele joase de relief, încălzirea va fi atenuată, cel puțin inițial, de inversiunile termice formate în zilele anterioare. Chiar și așa, se va încălzi peste tot începând de joi, iar în weekend vremea va deveni deosebit de caldă pentru această perioadă din an. 

Cel mai probabil, în multe zone se vor înregistra în jur de 25 de grade, iar pe alocuri, mai ales în sudul țării, s-ar putea atinge până la 27 - 30 de grade. 

O nouă răcire la începutul săptămânii viitoare 

După vremea călduroasă din weekend, se anunță o nouă răcire a vremii pe la începutul săptămânii viitoare. Deocamdată, nu se poate spune cât de puternică va fi această răcire, dar e posibil ca temperaturile să atingă valori apropiate de cele normale pentru această perioadă din an.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close