Antena 3 CNN Meteo Rupere de nori la Craiova, bulevardele au fost inundate | Cod roşu de fenomene meteo extreme

Rupere de nori la Craiova, bulevardele au fost inundate | Cod roşu de fenomene meteo extreme

O rupere de nori a provocat inundaţii pe bulevardele din Craiova, în timp ce regiunea se află sub incidenţa unui cod roşu de fenomene meteo extreme.

Rupere de nori la Craiova, bulevardele au fost inundate | Cod roşu de fenomene meteo extreme
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    29 Mai 2022   •   21:26

ANM a emis, în această seară, o avertizare nowcasting de tip cod roşu pentru judeţul Dolj. Potrivit ANM, sunt aşteptate grindină de dimensiuni mari, vijelie puternică, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice.

O puternică furtună a făcut dezastru în Craiova.

Potrivit ANM, lista localităţilor afectate de codul roşu este următoarea: Segarcea, Valea Stanciului, Bistreț, Bârca, Calopăr, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumați, Goicea, Drănic, Giurgița, Lipovu, Urzicuța, Giubega, Cioroiași, Perișor, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Sălcuța, Întorsura, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Radovan.

Bulevardele din Craiova au fost inundate, iar mulţi dintre şoferi au rămas cu maşinile blocate.

Cod roşu de fenomene meteo extreme în România. Anunţul făcut de Elena Mateescu, directorul ANM | Lista localităţilor afectate

Rupere de nori şi inundaţii puternice la Craiova

"A plouat deja peste 25 de litri/ mp, in Craiova, ceea ce înseamnă că începe să fie depășită cantitatea de apă ce poate fi preluată de sistemul de canalizare care este realizat, conform normativelor europene, la 25 l/mp. Am închis pasajele Universitatea și Bariera Vâlcii și au fost suspendate toate activitățile dedicate Zilelor Craiovei, din zona centrală.

Dacă aveți probleme deosebite, vă rog să sunați la telefonul cetățeanului 0251/984. Toate utilajele Companiei de Apă Oltenia sunt deja în teren, în zonele cu probleme.

Se închide și pasajul Electroputere. La Pasajul Titulescu, vă rugăm să folosiți doar partea supraterană și să evitați zona cu giratoriu. Circulația tramvaiului a fost întreruptă. Am suplimentat numărul de autobuze pe trasee", a anunţat Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM cod rosu Craiova
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close