Antena 3 CNN Meteo Val de aer polar peste România! Temperaturile pot ajunge și la -20 de grade

Val de aer polar peste România! Temperaturile pot ajunge și la -20 de grade

Un val de aer polar lovește România. Meteorologii au actualizat prognoza meteo și anunță că vor fi temperaturi de până la -20 de grade.

Val de aer polar peste România! Temperaturile pot ajunge și la -20 de grade
de Andreea Ştefan    |    01 Feb 2023   •   13:37

Începând de duminică și pe tot parcursul săptămânii viitoare, un val de aer polar vine peste România.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -8 şi 2 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni și în nordul Moldovei.

Nopțile și diminețile vor fi geroase, cu minime cuprinse între -17 şi -7 grade, posibil spre -20 grade în depresiuni și la munte.

În București, nopțile vor fi geroase, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între -8 și -10 grade.

Citește și: Vreme neobişnuită în Bucureşti, după ciclonul polar. Prognoza meteo ANM până 1- 3 februarie 2023

Elena Mateescu: "Răcirea va fi una semnificativă"

Se schimbă vremea în februarie. Elena Mateescu, director ANM, a vorbit marţi seară, la Antena 3 CNN, despre cât de jos vor coborî temperaturile și pentru ce durată.

Săptămâna viitoare vor fi temperaturi care pe parcursul nopților vor fi preponderent negative, cu cele mai coborâte valori nu numai în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori sub -15 grade, dar și în regiunile intracarpatice, a spus Elena Mateescu, în direct, la Sinteza Zilei.

"Este posibil în zonele mai joase să vorbim de valori sub pragul de ger, sub -10 grade, inclusiv în Capitală, să ne apropiem de -9 grade Celsius", a mai spus ea.

Potrivit Elenei Mateescu, pe parcursul următoarelor nopți valorile de temperaturi sunt preponderent negative.

”Săptămâna 6-13 februarie, așa cum arată și actualizarea estimărilor meteorologice, din punct de vedere al regimului de temperaturi este o săptămână mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a țării. 

Și într-adevăr, până la sfârșitul lunii februarie ne așteptăm la un semnal din perspectiva unui deficit al cantităților de precipitații, în mod tradițional luna februarie fiind cea mai săracă lună în precipitații a anului și a iernii, a mai spus directorul ANM.

Din a doua parte a lunii februarie ne așteptăm cel mult să înregistrăm la nivel local, mai ales în partea de sud şi sud-vest, temperaturi ușor peste normă.

"Iată că și ultima lună de iarnă va fi caracterizată prin aceeași alternanță de perioade mai reci, dar cu siguranță și zile mai călduroase", a mai spus Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: val de aer polar meteo
Parteneri
Câţi bani poţi împrumuta rudelor sau prietenilor fără să încalci legea
x close