Antena 3 CNN Meteo Vremea a luat-o razna. Șefa ANM, anunț de ultimă oră: ”Aceste fenomene extreme vor continua”

Vremea a luat-o razna. Șefa ANM, anunț de ultimă oră: ”Aceste fenomene extreme vor continua”

Șefa ANM, Elena Mateescu, a analizat în direct la Antena 3 CNN fenomenele extreme din ultima perioadă din România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iul 2023   •   21:32

”Astăzi am consemnat din nou 36 de grade în sudul extrem, la Zimnicea. 35 de grade Celsius la umbră și în Capitală și la multe stații din Muntenia și în sudul Olteniei, temperaturi resimțite 37-38 de grade.

Observăm nuanțele de roșu care semnifică tendința de încălzire și pe parcursul săptămânii viitoare. Dacă mâine o să consemnăm o ușoară scădere, în special în partea de vest a țării, acolo unde maximele nu vor depăși 29 de grade Celsius, doar în sud-vest, respectiv în Oltenia, vom mai consemna 32-33 de grade, pentru că precipitațiile consemnate astăzi în special în aceste zone, zona montană, în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Moldova, se vor muta mâine în jumătatea de est a țării”, a explicat Elena Mateescu, director ANM.

”Aceste fenomene vor continua”

”Nuanțele de roșu aduc din nou temperaturi specifice unei zile de caniculă în țara noastră, pentru că vorbim deja de 36 de grade Celsius, astfel încât sfârșitul de săptămână aduce din nou vreme caniculară în zona țării noastre.

Avem o avertizare meteorologică de cod portocaliu de precipitații în special pentru zona de munte, dar și partea de est a Transilvaniei și vestul Moldovei.

Aceste fenomene vor contiua. Ne așteptăm în continuare la cantități de apă de 50-60 de litri/mp în mai puțin de o oră, intensificări ale vântului 80-90 km la rafală, izolat căderi de grindină”, a mai spus Elena Mateescu, în direct la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: ANM Elena Mateescu vreme fenomene extreme
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close