Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă iar, după câteva zile mai reci decât normalul perioadei. Alina Şerban, ANM: "Se va încălzi apoi"

Vremea se schimbă iar, după câteva zile mai reci decât normalul perioadei. Alina Şerban, ANM: "Se va încălzi apoi"

Vremea se schimbă, va fi frig şi va ninge în toată ţara, inclusiv în Capitală. Alina Şerban, meteorolog ANM, spune însă că vremea nu va rămâne aşa.

Vremea se schimbă iar, după câteva zile mai reci decât normalul perioadei. Alina Şerban, ANM: "Se va încălzi apoi"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Dec 2023   •   12:31

Tot azi, meteorologii au emis un cod galben de ploi pentru mai multe judeţe. 

Dacă zilele acestea, până sâmbătă, va fi rece, chiar mai frig decât normalul perioadei, vremea se va încălzi apoi.

"Iarna încearcă și ea să-și intre în drepturi și mai aduce câte un val de aer rece. În consecință, vor fi și precipitații în transformare în lapoviță și ninsoare, ceea ce se întâmplă și la momentul acesta. 

În jumătatea de est a teritoriului avem temperaturi destul de scăzute, temperaturi ușor negative, cel mai rece fiind în Moldova și în estul Munteniei, acolo unde temperaturile înregistrează valori de - 3 spre -2 grade și precipitațiile sunt deja transformate în ninsoare şi pe aici, pe colo, doar lapoviță sau ploaie slabă. 

În consecință, acolo unde plouă și se asociază și cu aceste temperaturi scăzute, în partea de sud-est a teritoriului, vorbim deja de depuneri de polei.

În restul țării, în regiunile vestice, temperaturile sunt ușor pozitive, dar mai scăzute decât în mod normal a avea la această dată cel mult 3-4 grade.

Avem precipitații în general sub formă de ninsoare în jumătatea estică a teritoriului la momentul acesta, în rest, izolat, în general ploi pe fondul temperaturilor mai ridicate, dar aria precipitațiilor va fi în restrângere spre seară și la noapte, astfel încât aproape că vor dispărea. 

Mâine și poimâine vorbim de o vreme în general frumoasă ca aspect, dar în continuare rece chiar și pentru această perioadă. 

Mâine, chiar dacă vor mai crește ușor temperaturile, în zona Moldovei, în mod deosebit, unde astăzi vor fi în general negative, mâine doar ușor pozitive, cu 1-3 grade, iar în rest cel mult 5-6 grade.

Veștile sunt bune sub acest aspect, pentru că se va încălzi ușor de duminică și în prima parte a săptămânii care urmează", a spus Alina Şerban, meteorolog ANM, joi, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alina Şerban meteo prognoza meteo vreme
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close