Antena 3 CNN Meteo Vremea de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul anului

Vremea de Crăciun în România. ANM a actualizat prognoza meteo pentru finalul anului

Se schimbă vremea. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru Crăciun.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Dec 2023   •   12:21

La începutul săptămânii viitoare așteptăm maxime și de 14 grade Celsius, mai mari decât în mod normal pentru această perioadă, a anunţat meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie, Meda Andrei, în direct la Antena 3 CNN.

"În orele următoare, exceptând vântul de pe litoral, vremea este destul de liniștită. Este adevărat ceva mai mulți nori în partea de sud a țării. În rest se vede soarele.

Va rămâne această vreme stabilă până spre mijlocul săptămânii viitoare, ceea ce înseamnă că fenomenele de interes vor fi doar ceața, poate nebulozitatea joasă și aceasta cu precădere la începutul zilelor și din nou pe parcursul nopții, poate izolat aceasta să fie asociată cu burniță iar dacă apare pe parcursul nopții, atunci când temperaturile vor fi negative, nu este exclus ca burnița să formeze polei", a spus meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie.

Până la jumătatea săptămânii viitoare va fi o vreme cu foarte puține precipitații.

"Din punct de vedere termic, zilele acestea sunt ceva mai răcoroase, cu temperaturi în general cuprinse între 2 și 6-7 grade, iar săptămâna viitoare se încălzește", a precizat meteorologul ANM.

Vremea de Crăciun. Prognoza meteo ANM

Până miercuri, inclusiv în interiorul arcului carpatic, vom avea temperaturi maxime în general între 5 și 10 grade, iar în exteriorul arcului carpatic, adică Oltenia, Muntenia, Dobrogea, de asemenea, Moldova să fie temperaturi de peste 10 grade Celsius, putând să depășească chiar 13-14 grade izolat.

Joi şi vineri, temperaturile mai scad puțin, iar estimările pe care le are ANM în momentul de față sugerează că o ușoară încălzire ar fi în perioada Crăciunului.

Citeşte şi: Aproape 30 de grade înainte de Crăciun, în mai multe ţări din Europa. 2023, cel mai călduros an din istorie

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.12.2023 – 25.12.2023 

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice. 

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a Carpaților Orientali, dar și deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.12.2023 – 01.01.2024 

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în nordul Carpaților Orientali și în zona Munților Apuseni, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.01.2024 – 08.01.2024 

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. 

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. 

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.01.2024 – 15.01.2024 

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. 

 

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close