Antena 3 CNN Meteo Vremea în iarna 2023-2024. Zonele în care încep să cadă primii fulgi de zăpadă

Vremea în iarna 2023-2024. Zonele în care încep să cadă primii fulgi de zăpadă

Vremea de afară ne duce cu gândul la o zi frumoasă de vară. Cu toate acestea, iarna 2023-2024 se apropie iar primele semne încep să apară.

Vremea în iarna 2023-2024. Zonele în care încep să cadă primii fulgi de zăpadă
Sursa foto: Carol Yepes / Getty Images
de Laura Dinu    |    29 Sep 2023   •   13:03

Meteorologii au actualizat, astăzi, prognoza meteo pentru luna octombrie. Potrivit ANM, temperaturile vor rămâne mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și în următoarele patru săptămâni.  

Și în acest weekend vremea va fi frumoasă în toată țara. Pe litoral, temperaturile vor depăși 24-25 de grade, iar apa mării va avea 22 de grade.  

Iar la munte vremea va fi la fel de bună. Astfel, în stațiunile montane, precum Predeal sau Sinaia, temperaturile vor depăși 20 de grade. Iar în Apuseni va fi chiar mai cald.  

În ciuda faptului că, pentru oamenii de rând, veștile sunt bune, pentru agricultori se anunță un adevărat dezastru. Și asta din cauza faptului că atât în sudul cât și în estul țării sunt zone care se află de multă vreme sub atenționare de secetă extremă. Iar meteorologii nu au vești bune pentru ei nici în perioada următoare. Doar câteva ploi la mijlocul săptămânii următoare, însă insuficiente pentru agricultori.  

Potrivit Observator, luna octombrie va începe tot cu temperaturi de vară. Cu excepția anumitor zona unde vor apărea primele semne de ”brumărel”. Așadar, pe timpul nopții, în zonele montane, temperaturile vor fi la pragul înghețului, iar primii fulgi de nea vor apărea pe creste.  

Meteorologii spun că fenomenul El Nino va aduce o iarnă apropiată de una normală peste Europa, în special în Scandinavia, în zona alpină și în sud-estul Europei.  

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo iarnă
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close