Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă brusc în România! Zonele care vor fi afectate de ninsori abundente

Vremea se schimbă brusc în România! Zonele care vor fi afectate de ninsori abundente

După un Crăciun și un Revelion cu temperaturi de primăvară în țara noastră, iată că vremea se schimbă brusc și puternic.

Vremea se schimbă brusc în România! Zonele care vor fi afectate de ninsori abundente
Sursa foto: Ali Majdfar / Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Ian 2024   •   15:45

Luna ianuarie începe cu ploi. Începând din noaptea de 2 spre 3 ianuarie, un val de ploi va intra în țara noastră din vest. Întrucât temperaturile rămân mai crescute decât în mod normal pentru această perioadă, precipitațiile vor fi sub formă de ninsori doar în zonele înalte de munte. 

Așadar, în această noapte, în zonele de munte, în special în Maramureș, sunt așteptate ninsori abundente. 

În prima parte a zilei de 3 ianuarie, precipitațiile vor fi abundente în vest și nord-vest și se vor extinde în mare parte din regiuni. În sudul și estul țării, ploile vor fi, în general, mai slabe. 

În special în zonele de munte, vor fi intensificări ale vântului de peste 50km/h, ajungând în zonele înalte până la 90km/h, ninsoarea fiind viscolită. 

Joi, 4 ianuarie, un nou val de ploi va intra în țară prin sud-vest. Precipitațiile vor fi abundente în sud-vestul țării, precum și în centru. În sud-vest este posibilă apariția furtunilor însoțite de descărcări electrice. Precipitațiile se vor extinde și în restul țării, fiind sub formă de ninsori în zonele înalte de munte. 

Cantitatea acumulată de precipitații în zilele de miercuri și joi va ajunge până la 20-50l/mp în vestul și nordul țării. În zonele foarte înalte de munte se va acumula un strat de zăpadă de până la 30-40cm, scrie meteoradar.ro.

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close