Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în România. Zonele unde vin ploile şi scad temperaturile

Vremea se schimbă radical în România. Zonele unde vin ploile şi scad temperaturile

Vremea se schimbă radical în România! Temperaturile coboară simțitor de la o zi la alta și vin ploile în mai multe zone ale țării.

Vremea se schimbă radical în România. Zonele unde vin ploile şi scad temperaturile
Sursa foto: Profimedia Images
de Laura Dinu    |    05 Oct 2023   •   16:00

Prognoza meteo pentru joi, 5 octombrie 2023

Vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24...26 de grade, iar cea minimă de 10...13 grade. 

Presiunea atmosferică dimineața devreme va creste ușor, apoi va reveni la valorile de dinainte, toate fiind cu puțin mai mari decât cele normale. 

Prognoza meteo pentru vineri, 6 octombrie 2023

Vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obișnuit pentru prima decadă a lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporare ziua și va deveni mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23...25 de grade, iar cea minimă de 8...11 grade. 

Presiunea atmosferică va creste apreciabil dincolo de normal. 

Prognoza meteo pentru sâmbătă, 7 octombrie 2023

Vremea se va menține mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 10...12 grade. 

Vremea se schimbă duminică, 8 octombrie 2023

Vremea va fi vântoasă în cea mai mare parte a țării, iar valorile termice vor fi în scădere în jumătatea nordică a teritoriului, iar în rest se vor situa în continuare peste mediile climatologice specifice datei.

Cerul va avea înnorări temporare și local va ploua în regiunile nordice, centrale și în zonele montane, pe arii mai restrânse în cele sudice și cu totul izolat în rest.

Vântul va avea intensificări în zona montană, în special în Carpații Meridionali şi în Carpații de Curbură, cu rafale de peste 70...80 km/h pe creste, iar în restul teritoriului, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11...12 grade în nordul Moldovei şi 26...27 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade, mai coborâte în zonele depresionare.

Dimineața şi noaptea, îndeosebi în depresiuni, vor fi condiții de ceață. 

”Se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate”

”Avem însă un semnal că se va răci duminică în jumătatea de nord a țării, luni și în cealaltă jumătate, așa că este foarte probabil ca în prima zi a săptămânii care urmează temperaturile maxime să fie undeva între 12...13 grade până la cel mult 17...18 grade. Însă această răcire nu ne spune neapărat că se instalează toamna, pentru că săptămâna următoare va avea variații termice pe încălzire. Deci va fi o răcire de scurtă durată. 

Apar și ploile, însă acestea sunt pe arii restrânse, pentru perioade scurte de timp, în această după-amiază în jumătatea nordică, la noapte în centru, mâine în jumătatea sudică, apoi pe arii mai restrânse mai apar în jumătatea estică a teritoriului. Însă nu suficient cât să acopere deficitul de umezeală din sol”, a spus Alina Șerban în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Vremea se răcește și în Capitală

”Și în Capitală vom avea vreme în general frumoasă, mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astăzi așteptăm maxime de 27...28 de grade. Apoi, chiar dacă vor mai coborî ușor, adică undeva la 25...26 de grade, tot sunt peste ceea ce ar trebui să înregistrăm la această dată. 

Și pentru capitală există acest semnal de răcire pentru prima zi a săptămânii care urmează, apoi temperaturile vor crește din nou, vom avea variații termice chiar pe încălzire săptămâna viitoare. 

Probabilitatea de ploaie în Capitală este destul de scăzută, poate duminică după-amiază să apară ceva, sau spre seară. 

Temperaturile coboară sub limita pragului de îngheț în unele zone

Minimele însă vor fi mai scăzute și vor coborî sub 0 grade în depresiuni, cel mai probabil cu acel episod de răcire se vor duce destul de jos, pentru că deja am avut minime negative de -1 grad în depresiunile din estul Transilvaniei”, a concluzionat meteorologul în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close