Antena 3 CNN Opinii Bogdan Chirieac, după ce Orban s-a răzgândit pe asumarea răspunderii: Nu aşa se conduce o ţară

Bogdan Chirieac, după ce Orban s-a răzgândit pe asumarea răspunderii: Nu aşa se conduce o ţară

Analistul politic Bogdan Chirieac e de părere că PNL vinde ură și nu așa se conduce o țară. Guvernul Orban a anunţat că nu îşi va mai angaja răspunderea în faţa Parlamentului pe unele pachete de legi deja anunţate. Chirieac a mai afirmat că nu aşa se conduce o ţară.

Bogdan Chirieac, după ce Orban s-a răzgândit pe asumarea răspunderii: Nu aşa se conduce o ţară
Sursa foto: Sursă foto: Captură Antena 3
de Bogdan Chirieac    |    12 Dec 2019   •   11:38

"Nu discută şi se vede. Nu iau avize, consideră că ştiu ei mai bine, după care constată că nu ştiu ei mai bine. Convoacă şedinţă de Guvern la 10, pentru ca la 12 să îşi asume răspunderea. La 10 se răzgândesc, se întorc, se răzgândesc pe ce să îşi angajeze răspunderea. Nu în felul acesta conduci o ţară căreia deja i-ai făcut rău cu declaraţiile despre deficitul bugetar. Şi s-a şi văzut! Într-o lună de zile, a scăzut ratingul de ţară. Într-o lună de ţară ai semnale că pui economia la pământ.

Nu ştiu ce făcea guvernarea PSD, dar până când a fost dată la o parte prin aranjamente de culise  nu avea nici deficit de 3 la sută, aveam şi pensiile mărite, şi salariile mărite şi a doua creştere economică din UE. După o lună de guvernare PNL, agenţia de rating a dat primul semnal că se pun lucrurile în cap. Ce PSD? PSD s-a dus, e la 20 la sută, la revedere. O să vedem ce face PSD peste 6 luni sau peste 12 luni. Sau peste 100 de luni. Problema este că Guvernul Orban va depăşi deficitul pentru prima dată în istorie anul ăsta, că aşa scrie, Guvernul Orban a dus la revizuirea perspectivei la negativ pentru România. Totul pentru obsesia alegerilor anticipate.

NL a făcut marea unire, este partidul de la care aşteptam cel mai mult. Dar PNL a văzut că în campanie cel mai bine a vândut ura. Şi ei asta continuă să facă, să vândă ură. Ceilalţi sunt duşmanii de moarte, trebuie să ieşim din încercuirea de la Stalingrad, să îi călcăm în picioare. Nu sunt duşmani, sunt români şi de o parte şi de alta. Cu bune şi cu rele! Sunt oameni, e o ţară, nu vă bateţi joc de ea!", a declarat Bogdan Chirieac. 

×
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close