Antena 3 CNN Opinii Bogdan Chirieac, despre românii care pleacă la muncă în Germania: "Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România"

Bogdan Chirieac, despre românii care pleacă la muncă în Germania: "Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România"

Bogdan Chirieac a discutat la Antena 3 despre aglomerația de nedescris care a fost ieri pe Aeroportul din Cluj-Napoca cauzată de românii care, în plină pandemie de coronavirus, au plecat la muncă în Italia.

Bogdan Chirieac, despre românii care pleacă la muncă în Germania: "Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România"
Sursa foto: Antena 3
de Bogdan Chirieac    |    10 Apr 2020   •   21:08

"Puteau să lucreze și în România, poate la un salariu mai mic decât în Germania, dar cred că nimeni nu le-a oferit această posibilitate. Este vorba despre lucrători sezonieri, nu puțini, sunt peste 100.000, care lucrează în Germania, alții lucrează în Italia în mod normal, în Spania, în Franța, în Marea Britanie. Firmele de recrutare le știu numele, le știu adresa, le știu numărul de telefon. Jos pălăria pentru doamna Merkel, care e interesată să-și repornească economia. Sigur că ne folosește pe noi, pe români, dar asta este, am înțeles că suntem preferați. Am înțeles de la ambasadorul României la Berlin că românii sunt foarte bine văzuți, cei veniți la muncă, deci nu sunt probleme culturale cu Germania", a spus Bogdan Chirieac.

Ieri, mii de români s-au strâns la aeroport și așteptau să plece la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus.

Germania a anunțat că relaxează condițiile pentru intrarea în țară a muncitorilor străini care vin sezonier pentru a lucra în agricultură.

Directorul Aeroportului din Cluj, David Ciceo, a explicat că aeroportul a acționat corect și nu are nicio vină în felul cum a gestionat situația.

"Pot să vă spun că aeroportul a acționat corect, nu are nicio vină în această situație și o să reușim să prezentăm aceste aspecte. În cursul zilei de astăzi au fost 12 zboruri. Ultimul va pleca la 21.50 din Cluj spre Germania, cu muncitori care pleacă la muncă. Aceste zboruri erau programate să fie de la prânz la ora 22. Din păcate, organizatorii, care nu știm cine sunt și e un mare semn de întrebare, dimineață, începând cu ora 7, au lăsat aproximativ 1.800 de pasageri în parcarea aeroportului. Mulți nu aveau bilete de avion. Nici măcar nu cunoșteau destinația. Autocare, microbuze, care au venit din Botoșani, Dolj, din toată țara, i-au lăsat în parcarea aeroportului. Majoritatea nu aveau bilete de avion și nu cunoșteau destinația. S-au prezentat niște liste și foarte puțini din cei 1.800 cunoșteau exact orașul în care mergeau. Ei știau doar că merg în Germania la muncă".

Bogdan Chirieac, despre românii care pleacă la muncă în Germania, în plină pandemie de coronavirus: "Nu le-a oferit nimeni posibilitatea să lucreze în România"

×
Parteneri
Data la care toţi românii își vor primi pensiile recalculate
x close