Antena 3 CNN Opinii Credit cu buletinul de la FMI

Credit cu buletinul de la FMI

Credit cu buletinul de la FMI
08 Sep 2010   •   11:48

Cu Băsescu şi Boc nu scăpăm de cămătari nici dacă apucă Udrea să-şi achite creditul la bancă. Dacă Ceauşeascu a plătit datoria externă pe stomacul gol al românilor, ăştia de acum au refăcut-o cu vârf şi îndesat cu nepreţuitul ajutor al celor de la FMI.

Economiştii Fondului au devenit un fel de sac fără fund din care România îşi extrage periodic sumele necesare pentru a ţine în viaţă guvernele fără număr ale premierului Boc. Din trei în trei luni suntem anunţaţi că nu sunt bani şi, la acelaşi interval, aflăm şi de necesitatea unui nou împrumut de la FMI.

Probabil că deja Guvernul de la Bucureşti are o linie de creditare specială. Dă un telefon şi cere, cei de la FMI mărind doar dobânda la fiecare bip primit de la Bucureşti. România obţine practic credit doar cu buletinul de la o instituţie care, dacă n-ar fi fost pe lume fraieri ca noi, şi-ar fi dat demult obştescul sfârşit.

Numai că, în ritmul ăsta, o să ne vindem ţara la propriu, pe termen nelimitat, unor cămătari fără scrupule. Iar banii împrumutaţi acum nu îi va da înapoi nici Băsescu şi nici Boc, ei vor dispărea în curând din manualele de istorie. Banii vor fi luaţi cu japca tot de la cei care plătesc astăzi taxe şi impozite şi care menţin încă iluzia că România e un stat din UE.

Bogdan Pitaru

×
Subiecte în articol: FMI Emil Boc Bogdan Pitaru
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close