Antena 3 CNN Opinii Klaus Iohannis i-a convocat pe miniștri și pe Orban la Vila Lac. Chirieac: Guvernul trebuie să lase sânge

Klaus Iohannis i-a convocat pe miniștri și pe Orban la Vila Lac. Chirieac: Guvernul trebuie să lase sânge

Klaus Iohannis i-a convocat pe premierul Ludovic Orban, dar şi pe mai mulţi miniştri din cabinetul său la o întâlnire de urgență, la Vila Lac, începând cu ora 17:00. 

Klaus Iohannis i-a convocat pe miniștri și pe Orban la Vila Lac. Chirieac: Guvernul trebuie să lase sânge
de Bogdan Chirieac    |    26 Mai 2020   •   12:08

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că întâlnirea va fi una politică, în primul rând, pe fondul scăderii în sondaje a liberalilor. 

"Cred că va fi situaţia medicală, legată strâns de situaţia economică din România. Dar cred că preşedintele este foarte interesat de scăderea PNL din sondaje şi, până la un moment, inclusiv a domniei sale. Toate măsurile luate s-au răsfrânt decisiv asupra conducerii ţării. Ştim deja ce a spus Florin Cîţu încă dinainte de pandemie, că nu aveau cum să mărească pensiile cu 40 la sută. Acum cred că se va discuta cu premierul inclusiv o remaniere guvernamentală. Cumva, Guvernul trebuie să lase sânge. 

Dacă Orban rămâne premier, şi cred că va rămâne, în echipa sa trebuie făcute modificări. Asta pentru a răspunde şi populaţiei. E o manevră tipică folosită în democraţii. Întâlnirea lor va fi în primul rând politică. Situaţia economică este la mare preţ acum din cauza alegerilor locale şi parlamentare ce ar urma să aibă loc în următoarele 12 luni. Iniţial premierul voia locale în septembrie-octombrie şi parlamentare la final de an, dar, în situaţia actuală, calendarul va fi decalat.", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3.

 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close