Antena 3 CNN Politică 150 de parlamentari nu au vorbit deloc în plen

150 de parlamentari nu au vorbit deloc în plen

150 de parlamentari nu au vorbit deloc în plen
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   10:37

La trei ani de la preluarea mandatului, mai mult de o treime dintre parlamentari nu au luat cuvântul nici măcar o dată în anul 2015. Unii dintre ei au vorbit doar în 2012, la depunerea jurământului de senator sau deputat. 

 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii "News Magazine", realizată de Nadina Câmpean. 

Antreprenorul Ilan Laufer a explicat că România are nevoie de o clasă politică mai bună, mai eficientă şi oameni care ştiu exact pentru ce se duc în Parlament. 

 
"Dacă mă uit spre Parlamentul României, care ar trebui să fie instituţia supremă în democraţie, sunt probleme mult mai grave. Parlamentul a fost creat ca să reprezinte interesele cetăţeanului la nivel central. Şi am senzaţia că nu s-a întâmplat acest lucru. Eu nu spun că nu este normal să existe compromisuri şi probabil că există în toate statele jocurile de culise, dar Parlamentul României ar trebui să se întărească. Şi singurul mod prin care se poate face acest lucru este prin trimiterea oamenilor de valoare în Parlament. Prea mult timp au fost trimişi acolo foarte mulţi oameni care nu au nicio legătură cu ce înseamnă Parlamentul. Este o problemă faptul că acei oameni nu apar, este o problemă. Oamenii vor să fie reprezentanţi de cel care a primit votul."
 

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close