Antena 3 CNN Politică 82 de persoane decedate au "votat" la referendum în judeţul Iaşi

82 de persoane decedate au "votat" la referendum în judeţul Iaşi

82 de persoane decedate au "votat" la referendum în judeţul Iaşi
Sursa foto: Foto: Mediafax
14 Aug 2012   •   21:23

Un număr de 82 de persoane decedate au figurat pe listele electorale din judeţul Iaşi la referendum, a anunţat, marţi, prefectul de Iaşi, în urma centralizării datelor de la 25 de primării din cele 98 existente în judeţ, informează Mediafax.
   
Prefectul de Iaşi, Romeo Olteanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că un număr de 25 de primării din judeţ au raportat deja datele către Prefectură, conform memorandumului transmis de Guvern, şi că s-a constatat că pe listele electorale de la referendum au figurat 82 de persoane decedate.
   
Potrivit prefectului, alte 12 persoane îşi pierduseră dreptul de vot, prin sentinţe judecătoreşti, iar încă şase persoane, toate de sex feminine, şi-au schimbat numele în urma căsătoriei.
   
Până în prezent, la Prefectura Iaşi au fost trimise raportări de la 25 de primării din cele 98 existente pe raza judeţului Iaşi.
   
Primarul localităţii ieşene Lespezi, Ioan Lazăr, membru PSD, a afirmat că a raportat către Prefectura Iaşi un număr de şase persoane decedate.
   
"Vom mai lua listele electorale la verificat, dar nu ne aşteptăm la rezultate spectaculoase", a afirmat Lazăr.
   
Primarul PDL al localităţii Miroslava, Dan Niţă, a precizat că nu înţelege de ce este necesară o nouă actualizare a listelor electorale, adăugând că încă se gândeşte dacă va trimite datele către prefectură.
   
"Noi oricum trimitem lunar datele la Statistică, în care raportăm decedaţii şi cei nou-născuţi. Eu nu sunt subordonat Prefecturii, aşa că voi decide dacă trimit datele astea. Ei vor să se spele pe mâini şi acum nu ştiu cum s-o scoată la capăt. În ce bază ne cer acum informaţiile? Trebuiau să o facă înainte de referendum", a afirmat primarul Dan Niţă.
   
Tot marţi, liderul PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că nu a discutat cu cei 11 primari PDL din judeţ pe tema "curăţării" listelor electorale.
   
"Ce să discut? Fiecare primar ştie ce are de făcut. Nu am avut nicio întrunire cu ei pe această temă", a declarat şeful PDL Iaşi, Dumitru Oprea.
  

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close