Antena 3 CNN Politică Abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptată şi de Camera Deputaţilor

Abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptată şi de Camera Deputaţilor

Abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, adoptată şi de Camera Deputaţilor
11 Ian 2010   •   22:37


Camera Deputaţilor a adoptat, luni, în şedinţă extraordinară, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în timpul vacanţei parlamentare. Senatorii au adoptat acest proiect pe 6 ianuarie, cu 60 de voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi o abţinere.

Înainte de dezbaterea proiectului, şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată pentru 10 minute, după ce deputaţii PSD împreună cu secretarul Camerei Mihai Voicu au părăsit sala. Potrivit Mediafax, social-democraţii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că a fost scos de pe ordinea de zi un punct referitor la modificarea componenţei unor comisii parlamentare.


Roberta Anastase a anunţat apoi că în sală se află destui deputaţi pentru continuarea lucrărilor. Secretarul Camerei Mihai Voicu a contestat însă cvorumul, declarând că au fost trecuţi prezenţi şi deputaţi care erau absenţi. Drept urmare, Voicu a părăsit sala în semn de protest.

După câteva minute, Mihai Voicu a fost înlocuit de secretarul Camerei Sever Voinescu.

Deputaţii rămaşi în sală au adoptat apoi, în unanimitate, proiectul privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor guvern ordonante
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close