Antena 3 CNN Politică Ada Meseşan şi Cătălin Baba propuşi pentru consiliile TVR şi SRTv

Ada Meseşan şi Cătălin Baba propuşi pentru consiliile TVR şi SRTv

Ada Meseşan şi Cătălin Baba propuşi pentru consiliile TVR şi SRTv
28 Iun 2010   •   12:11

Consiliile de administraţie ale radioului şi televiziunii publice se colorează în portocaliu. Surse din interiorul partidului spun că PDL vrea s-o numească în fruntea TVR pe şefa biroului de presă din Modrogan, Ada Meseşan. Între timp, Guvernul şi-a anunţat nominalizările care merg în aceeaşi direcţie.

Ada Meseşan, şefa biroului de presă a PDL, este propunerea partidului pentru consiliul de administraţie al TVR, susţin surse din partid. Potrivit Mediafax, democrat liberalii o susţin şi pentru funcţia de preşedinte-director general al televiziunii publice. Ada Meseşan a confirmat informaţia pentru siteul ziare.com.

Conform algoritmului, democrat liberalilor le mai revin două locuri în consiliul de administraţie al TVR iar una dintre propuneri ar fi Paul Călin Botez, consilierul Robertei Anastase.

Al treilea loc negociat de PDL în Parlament a fost cedat independenţilor pentru jurnalista Nicoleta Vera, soţia liderului deputaţilor UNPR, Eugen Nicolicea, potrivit cotidianului Evenimentul Zilei.

Şi Guvernul a stabilit nominalizările pentru consiliile de administraţie ale SRR şi SRTv, în această dimineaţă. Executivul l-a propus pe Cătălin Baba, fost şef al cancelariei lui Emil Boc, pentru Consiliul de Administraţie al SRTv iar pentru postul de supleant, pe Cosmin Irimieş.

Pentru Consiliul de Administraţie al SRR, Guvernul a nominalizat-o pe Adelina Rădulescu iar ca supleant pe Josef Klein.

Nominalizările Partidului Democrat Liberal pentru cele două locuri care îi revin în Consiliul de Administraţie al SRR sunt Mihai Voicu şi Doina Tănase, susţin surse din interiorul partidului.

Liderii PDL au discutat aseară numai despre nominalizările pentru Consiliile de Administraţie ale SRTv şi SRR, a declarat liderul democrat-liberal Emil Boc, care a evitat să precizeze numele celor propuşi pentru aceste instituţii.

Propunerile Preşedinţiei

Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, preşedintelui Senatului, Mircea Geoană şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, scrisorile prin care înaintează propunerile pentru Consiliul de administraţie al Societăţii Române de Televiziune, precum şi pentru Consiliul de administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, Alexandru Mihai Lăzescu este propus spre a fi numit de Parlamentul României ca membru titular în CA al SRTv, iar Mihaela Moldoveanu este propusă ca membru supleant.

Pentru funcţia de membru titular în CA al SRR, propunerea preşedinţiei este Maria Ţoghină, iar pentru cea de membru supleant, propunerea este Oana Raluca Gavril.

Audierile candidaţilor pentru Consiliile de Administraţie ale SRTv şi SRR urmează să aibă loc în comisiile parlamentare de cultură.

Antena3.ro

Foto: Intact Images

 

 

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close