Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase: Actualul guvern a devenit unul social-liberal, datorită presiunilor PSD

Adrian Năstase: Actualul guvern a devenit unul social-liberal, datorită presiunilor PSD

Adrian Năstase: Actualul guvern a devenit unul social-liberal, datorită presiunilor PSD
15 Iul 2008   •   20:10

Invitat la "Ştirea Zilei", la Antena 3, preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Social Democrat, Adrian Năstase, a vorbit despre oferta de guvernare a PSD, cu care partidul său se doreşte să fie o alternativă de stânga la conducerea României, şi a subliniat faptul că actualul Executiv liberal a devenit un guvern "social-liberal", datorită presiunilor PSD privind proiectele sociale.

Totodată, Năstase a vorbit şi despre sistemul votului uninominal care urmează să fie folosit la alegerile din toamnă şi a spus că acesta implică o serie de riscuri. Unul dintre ele este acela ca votul să fie transformat în marfă.



"Ar fi trebuit să avem un alt sistem de vot. Camera Deputaţilor să rămână pe un vot politic pe liste astfel încât partidele să-şi menţină autoritatea şi rolul, altfel vom avea un sistem cu totul la întâmplare, fără diplomaţi sau jurişti. Pe de altă parte, Senatul ar fi putut să reprezinte o zonă a regiunilor, aşa cum se întâmplă cu Senatul Franţei. Dar, sub presiunea lui Traian Băsescu, s-a ajuns la referendum şi la un anumit compromis, iar sistemul de vot trebuie corectat fără a exista efecte negative", a arătat liderul social-democrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close