Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase, despre criza politică: "Suntem într-un moment grav, într-un blocaj care va fi foarte greu de depăşit"

Adrian Năstase, despre criza politică: "Suntem într-un moment grav, într-un blocaj care va fi foarte greu de depăşit"

Fostul premier Adrian Năstase spune că ne aflăm într-un impas acum, analizând situaţia de pe scena politică, şi este de părere că ar trebui să înceteze acest circ, pentru a se putea ajunge la o înţelegere.

Adrian Năstase, despre criza politică: "Suntem într-un moment grav, într-un blocaj care va fi foarte greu de depăşit"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2021   •   23:45

Suntem într-un "moment grav", a spus Adrian Năstase, la Antena 3, atrăgând atenţia că riscăm o accentuare a crizei economice, dar şi sanitare.

"La momentul acesta, PNL a respins varinta unui sprijin din partea PSD. PSD şi-a dat seama că intră într-o capcană, a propus o variantă de USL care să intre la guvernare, pentru a se asigura că unele din proiectele pe care le-ar fi încercat pot fi puse în aplicare.

PNL crede că voturile PSD vor veni în mod automat, dar nu vor veni aşa.

Este clar că s-a ajuns în impas, că PNL doreşte să ducă până la capăt anumite proiecte ale lor care nu permiteau intrarea la guvernare a unor miniştri PSD.

Adrian Năstase: "E clar că s-a ajuns în impas, iar voturile PSD nu vor veni aşa, în mod automat"

Deci suntem într-un moment grav.

Eu cred că Florin Cîţu nu-şi doreşte o înţelegere cu PSD. Dar probabil că nu este conştient de efectele care vor apărea în ce priveşte susţinerea partidului pe care-l conduce, pentru că practic fie PNL va trebui să meargă înapoi spre USR, ceea ce va fi extrem de dificil dacă se va realiza, fie va merge spre alegeri anticipate, ce va fi rău pentru PNL, pentru că se va accentua şi criza economică, aspectele sanitare.

Probabil că preşedintele Iohannis va interveni din nou, poate că PNL va înţelege că nu poate să continue cu aceleaşi abordări, dar e nevoie de mai multă înţelepciune, probabil că e nevoie de inteligenţă, înţelepciune.

S-a ajuns la acest blocaj care, după părerea mea, va fi foarte greu de depăşit", a spus fostul premier Adrian Năstase, duminică, la Antena 3.

PSD a cerut PNL să intre la guvernare în cabinetul Ciucă

Reprezentanţii PSD au cerut liberalilor, duminică, să intre la guvernare, potrivit unor surse Antena 3

Propunerea PSD a venit după ce, în ultimele zile, s-a discutat intens despre susţinerea unui guvern minoritar şi au fost mulţi lideri social-democraţi care s-au împotrivit unei astfel de susţineri din care PSD să nu facă parte.

Chiar azi, o delegaţie însemnată de la PNL s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi PSD la Vila Lac şi s-a discutat acolo şi cu Florin Cîţu

Din informaţiile Antena 3, preşedintele PNL, Florin Cîţu şi secretarul general al partidului, Dan Vîlceanu au fost reticenţi şi au refuzat propunerea ca PSD să intre la guvernare alături de liberali.

Negocierile PNL-PSD pentru formarea guvernului Ciucă au eşuat

Negocierile dintre PNL și PSD au eșuat, duminică, după o întâlnire de o oră, între şefii celor două formaţiuni, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu, alături de premierul desemnat Nicolae Ciucă şi alţi reprezentanţi din partid.

Întâlnirea a avut loc la Vila Lac, însă acolo nu s-a ajuns la niciun numitor comun, potrivit surselor citate de Antena 3.

La întâlnire, s-a discutat despre susţinerea PSD pentru un guvern PNL-UDMR condus de Nicolae Ciucă, însă s-a stabilit că vor mai fi întâlniri în acest sens.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close