Antena 3 CNN Politică Adrian Năstase şi Radu Vasile condamnă atitudinea faţă de manifestanţii anti-NATO

Adrian Năstase şi Radu Vasile condamnă atitudinea faţă de manifestanţii anti-NATO

Adrian Năstase şi Radu Vasile condamnă atitudinea faţă de manifestanţii anti-NATO
02 Apr 2008   •   20:09

Invitaţi la Ştirea Zilei pentru a comenta evenimentele primei zile a summitului NATO, Adrian Năstase şi Radu Vasile au condamnat modul ?poliţienesc? în care autorităţile au decis să rezolve problema manifestanţilor anti-NATO. Cei doi foşti premieri consideră că autorităţile au acţionat nedemocratic. ?Vrem să impunem democraţia într-un ritm accelerat în Georgia sau Ucraina, iar noi, într-un moment în care puteam să demonstrăm că lăsăm liber spiritul de exprimare, am intervenit cu o măsură de stat poliţienesc?, a declarat Năstase, în timp ce Radu Vasile l-a completat: ?Există şi oameni care sunt împotriva NATO, iar astfel de manifestări există şi în alte ţări. Acolo sunt îndepărtaţi, dar sunt lăsaţi să manifesteze. Nu îi opreşte nimeni din faşă precum s-a întâmplat miercuri în România?.

O altă nemulţumire a fost legată de atacurile lansate de actualii politicieni la adresa unor foşti demnitari. Radu Vasile a explicat că aceste atacuri se regăsesc în comportamentul general din 1990 până în prezent, când ?mereu s-a spus că Ťmoştenirea e groaznicăť?. ?Vor şi aceşti politicieni să îşi asume exclusivitatea asupra unui eveniment major. Este păcat că nişte oameni cu experienţă într-un anume domeniu şi care au învăţat din greşeli nu au fost implicaţi direct în acest eveniment?, a spus fostul premier Radu Vasile.

Reacţia vicepreşedintelui PNL, Crin Antonescu, a fost mai dură. Acesta a intervenit telefonic pentru a lansa un atac la adresa preşedintelui Traian Băsescu: ?Nu mă simt confortabil în contextul unui eveniment de maximă importanţă, precum summitul NATO, când preşedintele nu încetează să fie un actor de propagandă. A avut o atitudine provincială.? ?Nu pot să accept comportamentul incalificabil al preşedintelui la adresa unor foşti miniştri?, a încheiat Antonescu.

Adrian Năstase s-a declarat surprins de modul festiv în care se desfăşoară summitul de la Bucureşti: ?Pare că sărbătorim intrarea României în NATO?. De partea cealaltă, bRadu Vasile a explicat că, din perspectiva preşedintelui american, George W. Bush, acest summit chiar este o sărbătoare. ?El se află la sfârşit de mandat şi este ultima lui prezenţă la un summit. Din acest punct de vedere, este o sărbătoare prezenţa lui în România. El a dorit să lase moştenire o expansiune a NATO între Marea Baltică şi Marea Neagră, care, cu excepţia Belarusului, i-a ieşit?, a declarat Radu Vasile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close