Antena 3 CNN Politică Adrian Țuțuianu: "Președintele Klaus Iohannis are obligația să ofere lămuriri despre subiectul casei pierdute în instanță"

Adrian Țuțuianu: "Președintele Klaus Iohannis are obligația să ofere lămuriri despre subiectul casei pierdute în instanță"

Adrian Țuțuianu: "Președintele Klaus Iohannis are obligația să ofere lămuriri despre subiectul casei pierdute în instanță"
23 Feb 2017   •   13:36

Preşedintele Klaus Iohannis are obligaţia să ofere lămuriri publice despre subiectul casei pierdute în instanţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu.

''În primul rând, domnul Iohannis are obligaţia să iasă şi să dea lămuriri opiniei publice, altfel decât prin purtătorul de cuvânt. Purtătorul de cuvânt ar trebuie să vorbească, după părerea mea, despre ceea ce înseamnă activitatea preşedintelui şi nu despre chestiuni care ţin de persoana preşedintelui, ceea ce înseamnă viaţa privată a preşedintelui. În al doilea rând, este un semn bun pentru justiţia din România că nu s-a lăsat influenţată şi că a dat o decizie care este apreciată de toată lumea ca fiind corectă'', a spus Ţuţuianu.

Parlamentarul social democrat a subliniat că ar trebui lămurit şi subiectul existenţei unui dosar penal în această cauză.

''Rămâne de văzut în ce măsură există un dosar de cercetare penală, pentru că din ce am aflat eu aseară într-o emisiune de televiziune există un asemenea dosar, şi atunci, sigur, domnul preşedinte va trebui să ne explice cum e treaba cu penalii. De două luni de zile, ăsta a fost tipul de discurs: penalii care conduc România. Se pare că şi dânsul are o problemă de acest tip şi trebuie să dea lămuriri opiniei publice'', a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Acesta a precizat că şi un alt aspect este important, încă o dată se arată cât de mult pot dura procesele în România.

''E, totuşi, trist că în România a fost nevoie de aproape 17 ani de zile pentru ca oamenii să ajungă la o soluţie definitivă şi irevocabilă. Vă spun asta pentru că 17 ani din viaţa unui om înseamnă enorm şi asta ne arată, vorbind aşa la modul general, că în justiţia românească există şi alte probleme decât Codul penal. Iată că şi legislaţia civilă şi procesual civilă generează probleme majore. Vă pot spune acum că Legea micii reforme iniţiată de Predoiu mai mult a complicat lucrurile în sistemul judiciar românesc şi nu a descongestionat deloc instanţele'', a precizat senatorul PSD Adrian Ţuţuianu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close